Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: az olaszok nem bírtak az ukránokkal – videóval

A Nemzetek Ligája következő fordulója előtt az olasz válogatott barátságos mérkőzésen találkozott Ukrajnával. Az első félidőt dominálták is a hazaiak, majd később vezetést is szereztek, ám az ukránok erre tudtak válaszolni, és a mérkőzés végéig az olaszokat is megakadályozta, hogy gólt lőjenek. 

Forrás: eurosport.com

Egyértelműen az olaszok irányították a mérkőzést, az első félidőben is csak ők veszélyeztették igazán az ukránok kapuját. A 22. percben Insigne eresztett meg egy veszélyes lövést, ami végül elkerülte a kaput, míg a 43. percben ismét a Napoli játékosa próbálkozhatott, ám a léc alá tartó lövését a kapus védte. A hosszabbításban azért az ukránok is ráijesztettek a hazai csapatra, de Marlos lövését Donnarumma védeni tudta.

A második félidőt az olaszok kezdték jobban, és az 55. percben meg is szerezték a vezetést. Szólója után Bernardeschi próbált szerencsét nagy távolságról, a lövés megpattant Andrij Pyatov kezén, majd a labda begurult a hálóba. Nem örülhettek azonban sokáig a hazaiak mivel a 62. percben kiegyenlített Ukrajna. Egy szöglet után még kivágták a labdát a védőt, ami így Malinovszkij elé került, aki távolról lőtt a hálóba. A mérkőzés vége felé veszélyesebbek voltak az ukránok, ráadásul a 71. percben Malinovszkij szabadrúgása a keresztlécről pattant vissza. A végére az olaszok még tartogattak egy rohamot, de gólt már nem tudtak szerezni.

Olaszország – Ukrajna: 1-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Luigi Ferraris (Genova) Vezette: Rade Obrenović (szlovén)
Gólszerzők: Bernardeschi (55.) ill. Malinovszkij (62.)
Sárga lap: Verratti (51.) Chiesa (90+2.) ill. Rakitszkij (43.), Burda (47.)
Kiállítás: – ill. –

Videó hamarosan!