Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Újabb meglepetésember jöhet

Mathieu érkezése után döbbenet lett úrrá a Barcelona drukkereinek nagy részén. Az El Mundo Deportivo értesülései szerint viszont nem ő lesz az egyetlen „botrány” igazolás.

fotó: www.eluniversal.com.co

Luis Enrique legújabb kiszemeltje mondjuk sokkal biztatóbbnak tűnik a franciánál. Többek között a világbajnokságon nyújtott remek produkciójával hívta fel magára a figyelmet a kolumbiai Guillermo Cuadrado.

Luis Enrique valósággal beleszeretett Cuadrado játékába, és mindenképpen szeretné a soraiban tudni a Fiorentina játékosát. Cuadradót a Manchaster United is szerette volna megszerezni, de lecsúsztak róla – ez adhat esélyt a Barcelonának.

Cuadrado mellet szól még, hogy rendkívül sokoldalú: a jobb oldalon szinte minden feladatot képes ellátni. Luis Enrique elsősorban Dani Alves szerepkörében számítana rá, de igazából védőként, a középpályán, vagy a támadósorban is megoldást jelenthet. Ebben a tekintetben végül is hasonlít a brazil Adrianóra, csak a kolumbiai a jobb oldalon játszik.

Viszont még ha össze is jön az üzlet, nem lesz túl olcsó mulatság. Egy interjúban Daniele Prade, a Fiorentina sport igazgatója ezt mondta: „Még nem érkezett hivatalos megkeresés. ” – mondta, majd folytatta – „Nagyon nehéz lenne visszautasítani egy 50 millió eurós ajánlatot.”

A fentiekből úgy tűnik, Cuadrado egy nagyon hasznos játékos. De mégis mennyire? Megér 50 milliót? A Barcelona mindenesetre hamar véglegesítené a keretét, és várhatóan megpróbál majd a lehető leggyorsabban pontot tenni az ügy végére.