Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Ismét összecsap a Loki a BATE-val

A Debrecen hazai pályán fogadja a fehérorosz BATE Borisovot, amely két éve a harmadik körben búcsúztatta a magyar csapatot. Ezúttal sem könnyű dolgunk, ugyanis a BATE remek formában van a bajnokságban, ráadásul remekül termelik a gólokat.


A BATE Borisov már 18 bajnoki mérkőzést lejátszott, jelenleg a második helyen állnak a bajnokságban, de csak 3 pontra vannak az elsőtől. A gólarányuk is remek, 18 meccsen 38 gólt rúgtak és csupán 10-et kaptak, ráadásul a góllövőlista első két helyén is az ő játékosaik állnak (Krivets 9, Rodionov 8 gólos).

Így vélekedett a mérkőzésről Aljakszandr Jermakovics vezetőedző: ’’Jól emlékszünk a két évvel ezelőtti párharcra, és a kiváló hangulatra. Most is erre számítok. Ellenfelünk keretének nagy része együtt maradt, így egységes csapat. Szép az új stadion, reméljük, a szurkolók megtöltik a lelátókat, és akkor csodálatos hangulatban játszhatunk. Optimistán várjuk a mérkőzést, úgy készülünk, hogy mindenképpen továbbjussunk ebből a párharcból. Tudjuk, hogy küzdelmes meccs vár ránk, erre maximálisan felkészültünk. Mindent összeszedtünk, amit tudni akartunk a Debrecenről, így nem érhet bennünket meglepetés az ellenfél játékát illetően. Nagyon komolyan vesszük a meccset, szomorúak lennénk, ha nem jutnánk tovább, mert nagy reményeket táplálunk eziránt. A két évvel ezelőttihez képest a mostani csapatunk egységesebb, tapasztaltabb, és ezt igyekszünk hasznosítani.’’

A fehérorosz bajnokságot 10x nyerték meg, 2006 óta zsinórban 8-at, a BL csoportkörben eddig háromszor szerepeltek, legutóbb 2 éve, ahol a harmadik körben pont a Debrecent ejtették 3-1-s összesítéssel.

Íme a videó a visszavágóról, amivel kiesett a Debrecen:

A Debrecen nincs igazán játékban, ráadásul a nyitómeccsen 1-1-s döntetlent játszott az újonc Nyíregyháza otthonában. A Loki a 2009-2010-s BL selejtezőben egészen a csoportkörig meneteltek, ahol a Liverpool, Lyon, Fiorentina csoportban 0 ponttal végeztek az utolsó helyen, majd egy évvel később az EL csoportkörben szintén az utolsó helyen végeztek, de ezúttal sikerült 3 pontot gyűjteniük.

Kondás Elemér nyilatkozata a párharcról: ’’Láttuk a BATE Skanderbeu elleni párharcát és egy bajnokiját. Az albánok ellen jól kontráztak. Fehéroroszágban és a visszavágón is megvoltak a helyzeteik. Miután a Skenderbeu otthonában vezetést szereztek, az albánok jobban kitámadtak, így a fehéroroszok tudtak kontrázni, de a hazaiaknak is megvoltak a lehetőségeik. A BATE mindkét meccsen szervezetten futballozott, látszott, hogy egységes gárda. A két évvel ezelőtti csapathoz képest változott a keretünk, de a magja megmaradt, és ugyanazt a masszív játékot játsszák, mint akkor. Sokat elmond, hogy a góllövőlista első három helyezettje ebben a csapatban játszik. Semmiképpen sem azzal kell foglalkoznunk, hogy visszavágjunk. Az más meccs volt és más csapat itt is ott is. Nekünk arra kell törekednünk, hogy minél jobban szerepeljünk, gólt, gólokat rúgjunk, és lehetőleg ne kapjunk. Fontos lesz a helyzetkihasználás, ehhez nyugodtabban kell megoldanunk a kapu előtti szituációkat.”

A találkozót 20:30-tól az M2 közvetíti.

Pék Márk