Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es EB: A döntőbe kerülés a tét

Utolsó szakaszához érkezik az U19-es labdarúgó Európa bajnokság, ahol a csoportkört követően ma már az elődöntőket rendezik.

Fotó: www.livetipsportal.com

Nyolc együttes kezdte meg a csoportkört, közülük csak négyen maradtak. Az előzetes várakozások és a mutatott teljesítmény alapján egyértelműen a torna négy favoritja jutott tovább a csoportjából. Sajnos ez még úgy is igaz, hogy a magyar válogatott alulmaradt két erős riválisával szemben.

A házigazda nélkül, de egyáltalán nem gyenge csapatokkal folytatódik a torna. A két csoport közül az első volt a nehezebb. Habár mindenki nagy harcra, küzdelemre számított, végül ez végződött a legsimábban. Magyarország nem tudta megszorongatni a rivális Ausztriát és Portugáliát, így az utóbbi két csapat utolsó, egymás elleni meccsén már csak a sorrend volt a kérdéses.

A második csoportban Németország esélyeshez méltóan elsőként jutott tovább, a szerbeknek viszont akadtak gondjaik: Szerbia az első találkozón csak egy döntetlent ért el Ukrajna ellen, majd 2-2-re végzett Németországgal. Az utolsó meccsen már a továbbjutás volt a tét, és végül sikerült is legyőzniük 1-0-ra Bulgáriát.

A továbbjutottak a mai nap folyamán döntik el egymás között, hogy ki jusson be a döntőbe. Az első elődöntőt a Szusza Ferenc stadionban rendezik majd. Németország Ausztriával csap össze. Ez ígérkezik a szorosabb párharcnak, mert a két csapat között papíron nincs akkora különbség. Mindkét oldalon akad néhány kivételes képességű labdarúgó, elég csak az osztrákoktól a Manchaster Cityben játszó Sinan Bytyqi-t, vagy az Austria Wien felnőtt csapatában játszó (még csak 17 éves) Sascha Horvathot említeni. A németeknél már többen bemutatkoztak a Bundesligában, közülük is kiemelkedik a Leverkulsen középpályása Julian Brandt, vagy a torna társ gólkirálya, a Werder Bremenben játszó Davie Selke. Amennyiben viszont esélyest kéne mondani, valószínűleg a német válogatottat mondanánk, mivel játékosaik már nagyobb tapasztalattal rendelkeznek felnőtt szinten. De nem szabad elbízniuk magukat, az osztrák ugyanis egy roppant masszív együttes.

Este kilenckor Felcsúton Portugália Szerbiával játszik. A szerbek nincsenek jó formában az eddigiek alapján, de címvédőként komolyan kell venni őket. A tavalyi bajnoki cím nem jelent garanciát az idei sikerre, és a jelek szerint ez a garnitúra nem is rejteget akkora potenciált magában. A portugálok erejéről viszont magunk is meggyőződhettünk. Nem csak a 6-1-es siker, hanem sok más tényező miatt is ők tűnnek a legnagyobb esélyesnek a végső győzelemre. A német Selkével holtversenyben ugyancsak 5 gólt szerzett a Porto csatára Andre Silva, és akkor még nem emlegettük a többieket: Marcos Lopez, Gelson Martins, Podstawski, Guzzo és a többiek félelmetesen erősnek tűnnek, és a nyilatkozataik alapján nem elbizakodottak. A szerbeknek fel kell kötniük a felkötendőt, ha versenyre akarnak kelni velük.

Alighanem két szoros összecsapást láthatunk majd, remek játékosokkal, sok izgalommal. Ennél jobb hétfő esti program pedig nem is kell. Aki teheti, tekintse meg élőben valamelyik mérkőzést, hiszen Európa nem minden nap jön házhoz.

Németország – Ausztria 18:00 (Eurosport)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion – vezeti: Clancy (Skócia)

Portugália – Szerbia 21:00 (Eurosport)
Felcsút, Pancho Stadion – vezeti: Kovács (Románia)