Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Nehéz helyzetben az egyébként pompásan játszó Salzburg – videóval

A Red Bull érában már kétszer elért a Bajnokok Ligája play-off körébe a Salzburg, de ennél nagyobb esély nem igen mutatkozott eddig a csoportkörbe jutásra.

sportnet.at

A csatársorból Alan sérülés miatt nem játszhatott, ugyanezen ok miatt nem volt bevethető a védelemben Martin Hinteregger – helyettük Marcel Sabitzer és Fränky Schiemer játszottak. A mérkőzést a Malmö kezdte kissé aktívabban, Rosenberg ziccerénél hatalmasat védett Gulácsi, aki természtesen az osztrákok hálója előtt állt. Majd összeszedte magát a Salzburg, Mané és Soriano jelentették a legtöbb veszélyt.

A vezető gól nem váratott magára sokáig: Leitgeb szöglete után Soriano bombázott a kapufára, a kipattanót Schiemer helyezte gyönyörű mozdulattal a kapuba. A spanyol csatár ezt követően még kétszer eltalálta a kapufát ebben a félidőben. A Salzburg összességében jobban játszott, a Malmönek szerencséje volt, hogy csak egyet kapott.

A fordulás után Adi Hütter fiai lendületesen kezdek, Sabitzer komoly helyzetet hagyott ki, Mané beadása után pörgetett kicsivel mellé. Aztán Soriano is betalált, egy pompás szabadrúgást helyezett a rövid alsóba. A Salzburg ezt követőn kissé ráült az eredményre, de Gulácsi két ízben nagyot védett.

A hajrában Kevin Kampl egy az egyben mehetett rá a svéd portásra, de elbohóckodta a helyzetet. Ez a ráadásban bosszulta meg magát, amikor Gulácsi és Schiemer nem értették meg egymást egy beadásnál, a kipattanóra Forsberg érkezett és szépített. Ezzel megmaradt az esélye a Malmönek is, bár a Salzburg továbbra is a favorit a párosban.

Bajnokok Ligája play-off, odavágó:

FC Red Bull Salzburg – Malmö FF: 2-1
Gólszerzők: Schiemer 26. Soriano 52. ill. Forster 90.

Galeß