Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Leandro és Dzsudzsák csapata ikszelt, Cipruson szerzett előnyt a Tottenham – eredmények

Az EL play-off körének első meccsei közül magyar szempontból a Dinamo Moszkva és az Omonia Nicosia csatája érdekes, az oroszok és a ciprusiak nem bírtak egymással. A Tottenham szoros meccsen került előnybe, míg meglepetésre a Rapid Wien Helsinkiben szenvedett vereséget.

A magyar érdekeltségű csata döntetlennel ért véget, miután a sérült Leandrót nélkülöző Omonia már a második percben betalált, és fél óra kellett a Dinamonak, hogy valamiképpen visszajöjjön a meccsbe. Nem sokáéig örülhetett Csercseszov mester csapata, ugyanis előbb újra hátrányba kerültek, majd Kokorin beszedte fölösleges második sárga lapját, így szűk félórás emberhátrányt kellett kibekkelni. A moszkvaiak azonban négy perccel a kiállítás után egyenlítettek, de idegenben szerzett két góllal még így is a ciprusiak vannak némileg kedvezőbb helyzetben. Dzsudzsák Balázs végigjátszotta a kilencven percet.

A Tottenham miután lemaradt a BL indulást jelentő helyekről a Premier League legutóbbi idényében, „csak” a második számú európai sorozatban vigasztalódhat, hogy eddig jól teszi, azt a ciprusi AEL Limasszol ellen mutatta meg, bár nem sziporkázott a londoni egylet. A volt szovjet utódállamok csapataitól már az is szép teljesítmény, hogy idáig eljutottak, de nem elégszenek meg ennyivel. A két kazah együttes –Aktobe, Astana – ugyancsak vereséget szenvedett. Előbbi egy góllal kapott ki a BL-ből száműzött lengyel Legia Varsótól, míg utóbbi a Villarrealt fogadva hajolt meg a nagyobb tudás és tapasztalat előtt, míg a szebb napokat látott holland Twente csak szenvedett a Karabah vendégeként, mint ahogy a PSV sem brillírózott a Soligorszk házigazdájaként, de végül sikerült behúzniuk az első meccset. Zavadszky Gábor egykori együttese, az Apollon – hasonlóan az Omonia Nicosiához – döntetlenre volt képes orosz ellenfele ellenében, külön érdekessége a találkozónak, hogy az Apollontól egy, míg a Lokomotív Moszkvából két futballistát is kiállított a játékvezető. Az egyik legnagyobb meglepetést a török Karabükspor okozta azzal, hogy nemcsak, hogy legyőzte a francia St. Etienne-t.

Az eredmények:
Aktobe – Legia 0-1
Astana – Villarreal 0-3
Dinamo Moszkva – Omonia 2-2
AEL Limasszol – Tottenham 1-2
HJK – Rapid Wien 2-1
Karabah – Twente 0-0
Ruch Chorzow – Metalist Kharkiv 0-0
PSV – Szoligorszk 1-0
Dinamo Minszk – Nacional 2-0
Elfsborg – Rio Ave 2-1
Karabukspor – St. Etiénne 1-0
Petrolul – Dinamo Zagreb 1-3
Apollon – Lokomotiv Moszkva 1-1

Visszavágók egy hét múlva.

Gavalovits Sándor