Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Magyar éremesély a világ legrangosabb versenyén

Először rendeznek ilyen rangos pontdíjazással ellátott footgolf versenyt, mióta a sportág felütötte a fejét a világon. A helyszín az Egyesült Államok, azon belül pedig New Yersey, ahol a több mint 50 fős mezőnyben négy magyar versenyző képviseli hazánkat, köztük Gelencsér Gábor, aki helyszíni beszámolót adott az első nap után.

A US Pro-Am FootGolf Tour 2014 névre hallgató keleti parti footgolf verseny három napos versenykiírással bír szeptember 14-én egy gyakorlónappal rajtolt el. A játékosok ismerkedhettek a pályával és a körülményekkel, hogy aztán 15-én elrajtoljon a verseny. A tét hatalmas, 25 ezer dollár.

A világ legnagyobb pénzdíjas versenyén 7 ország több mint 50 versenyzője áll rajthoz, Gelencsér Gábor beszámolója szerint a pálya rendkívül jó minőséggel bír. Ami a flightokat illeti azok nehézsége igen vegyes, a pálya pedig több mint 3 kilométer hosszú. A távolságok igen nagyok, így mindenki golfkocsival közlekedik a 18 lyukas gyeprengetegben, mely par 67-re van kiírva hivatalosan.

A magyar színeket Gelencsér Gábor, Podusil György, Balázsi Csaba és Tajtyi Róbert képviseli, ezen kívül pedig Európából olasz és norvég versenyzők is érkeztek. Természetesen a sportág legjobbjainak számító argentinok is népes csapattal érkeztek, ezt pedig Puerto Rico is elmondhatja magáról.

A gyakorló napon a hangulat a megszokottnak megfelelően családias volt és hódított a magyar pálinka a játékosok között. Gábor úgy érzi, esélyesek lehetünk egy dobogós helyezés elérésére. Ez a következő két napban kiderül.

Arrow