Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női U19: Egy siker, egy vereség – nehéz helyzetben a Turtóczki-csapat

Felemás mérleggel várhatja a csütörtöki, belgák elleni találkozót a magyar U19-es válogatott, miután egygólos vereséget szenvedtek Szlovéniától a lányok.

Vajon lesz-e ok az örömre csütörtökön…? – fotó: mlsz.hu

A nyitány nem is sikerülhetett volna jobban. Szombat este Észtország ellen remek futballal nyertek négygólos különbséggel a magyar lányok a Bükön és Szombathelyen zajló EB-selejtezőn. A mieink akkor szűk félóra kellett, hogy feltörjük az észtek védekezését. Szabó Dorottya révén sikerült is, majd a szünetig Nagypál Fatima szép emelésével lett kettő közte, végül Szabó Viktória is betalált. A második játékrészben egészen a hajráig kellett várni az újabb találatra, ekkor Dencz Orsolya tizenhétről lőtt az észtek kapujába.

Turtóczki Sándor akkor elégedetten nyilatkozott a lefújás után: „Gratulálok a lányoknak, mert egy fizikálisan erős ellenféllel szemben sikerült magabiztosan győznünk. Az első gólig kissé feszültek voltak a lányok, de a vezetés megszerzését követően magabiztosan, helyenként jól játszva sikerült megszereznünk a győzelmet. Az első lépést megtettük céljaink elérése elé, bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóan sikerül majd.”

A szombati felállás:
Magyarország-Észtország 4-0 (3-0)
Magyarország: Samu Anna – Nagypál Fatima, Partin Nicole (Vicsek Nóra, 92.), Király Bianka, Szabó Dorottya – Szabó Viktória – Bokor Adrienn, Dencz Orsolya, Kaján Zsanett (Diószegi Fanni, 71.), Vidovenyecz Anna – Csorbai Nikolett (Farádi Szabó Edina, 81.)
g.: Szabó Dorottya (27.), Nagypál Fatima (36.), Szabó Viktória (41.), Dencz Orsolya (82.)

A nap másik meccsén Belgium hasonlóan magabiztosan intézte el Szlovéniát.

A második játéknap már nem alakult a legszerencsésebben, hiszen Belgium újabb sikerével lépéselőnybe került, igaz az északiak mindössze egy góllal bizonyultak jobbnak az észteknél. Ennek tudatában lépett pályára fél öttől a magyar csapat, amely öt helyen is megváltozott kezdővel állt ki Szlovénia ellen. Az első percek inkább a játék tördeléséről szóltak, melynek következtében egyik csapat sem tudott igazán felülkerekedni a másikon. Az idő előrehaladtával némi fölénybe került a magyar csapat, de továbbra sem sikerült gólhelyzetet kialakítani. Sőt, ahogy mondani szokták, a ki sem alakított helyzetekkel nem lehet mit kezdeni. A szünetig inkább a szabálytalanságok, mint a kidolgozott akciók voltak előtérben, ami fordulás után sem nagyon változott. A szünetben két cserét is eszközölt a magyar kapitány, Partin Nicole és Vidovenyecz Anna érkezett Görög Zsófia és Csorbai Nikolett helyére. Ezzel valamelyest sikerült stabilizálni a játékunkat, de a kapura továbbra is veszélytelen volt minkét csapat, egészen a hatvanadik percig, amikor is Predanič érkezett, és bevágta az első helyzetét Szlovéniának. A folytatásban sem sokat javult a mieink teljesítménye, így törvényszerű volt, hogy hiába próbálkoztak a mieink, nem jött össze semmi sem. A hajrában aztán rövid idő alatt megfogyatkozott a magyar csapat. Kaján Zsanett két buta szabálytalanság miatt kiállíttatta magát, így a belgák elleni csütörtöki összecsapáson nem léphet pályára. Ezzel a vereséggel nagyon megnehezítette saját dolgát a magyar együttes, mert a záró meccsen csak a győzelemmel van esély kivívni az elitkörbe jutást. Függően persze attól, hogy Szlovénia mit játszik Észtország ellenében. Amennyiben nyer, a gólkülönbség is számíthat. De ez még a jövő zenéje.

A mieink hétfői felállása:
Magyarország – Szlovénia 0-1 (0-0)
Magyarország: Samu Anna – Vicsek Nóra, Bokor Adrienn, Viczai Katalin, Szabó Dorottya – Szabó Viktória – Farái-Szabó Edina, Görög Zsófia (Partin Nicole, a szünetben), Kaján Zsanett, Diószegi Fanni (Dencz Orsolya, 81.) – Csorbai Nikolett (Vidovenyecz Anna, a szünetben)
kiállítva: Kaján Zsanett (90., második sárga lappal)

A csoport állása:
1. Belgium 6 pont, 2. Szlovénia 3 pont, 3. Magyarország 3 pont, 4. Észtország 0 pont

Következik:
2014. szeptember 18., csütörtök
15.30 Magyarország – Belgium – Szombathely (Az időjárás függvényében változhat)
15.30 Szlovénia – Észtország – Bük