Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájci válogatottat igazolhat a Freiburg

A Bild értesülései szerint könnyen elképzelhető, hogy a német élvonalbeli gárda szerződteti a két hónapja csapatnélküli Innocent Emegharát.

Innocent Emeghara – aargauerzeitung.ch

A 25 éves középcsatár ugyan a nigériai fővárosban, Lagosban született, ám már fiatalon Svájcba került, s ott is kezdte meg felnőtt pályafutását. Az immár kilencszeres válogatott támadó az FC Zürich után a szintén választott hazájabeli Winterthurban és Grasshoppersben futballozott, mielőtt 2011 nyarán át nem tette a székhelyét a francia Lorient csapatához. Ezt követően Emeghara már az olasz futballal ismerkedhetett, hiszen 2013-ban a Sienában és a Livornoban is kipróbálhatta magát, mielőtt idén júliusban le nem zárult pályafutása eme szakasza, s vált szabadon igazolhatóvá.

A 3,5 millió euróra taksált játékos az előző idényben 30 bajnoki mérkőzésen kapott játéklehetőséget és ezeken a találkozókon négy gólig és hét gólpasszig jutott.

Az egyezség létrejöttét nemcsak az könnyítheti meg, hogy a feleknek csak egymással kell tárgyalóasztalhoz ülniük: a Christian Streich vezette Freiburgban jelenleg csak Sebastian Freis és Karim Guédé számít egészséges középcsatárnak, így a gárdának szüksége lenne még legalább egy gólveszélyes játékosra ezen a poszton.

Budai Levente