Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: A brazilok visszavágót akarnak

A brazil labdarúgó szövetség elnöke, José Maria Marin szerint a „Selecao” számára hamarosan eljön az az idő amikor szembe kell néznie a démonaival, jelen esetben a német válogatottal.

www.todayonline.com

Marin elnök szerint a brazil válogatottnak szüksége van arra, hogy egy visszavágóval feloldozhassa magát a nyári, hazai rendezésű Világbajnokság „bűne” alól. Ugyanis a Neymar fémjelezte csapat a saját közönsége előtt vérzett el, már az elődöntőben Németország legjobbjaival szemben.

A Scolari-legénység horrorisztikus 7-1-es zakója, a későbbi Világbajnoktól egy egész nemzet tragédiája volt, ami egy olyan babonás nemzetnél, mint a brazil, különösen mély nyomot hagy a lelkekben, és a fejekben. Valószínűleg a szövetség elnöke ezért is szeretne egy becsületbeli visszavágót, a „Nationalelf” ellen:
„Azt akarjuk, hogy játszhassunk egy barátságos mérkőzést Németország ellen, hogy el tudjuk felejteni, hogy mi történt. Ez lesz a módja, a démonok elűzésének, és egy új fejezet, egy újrakezdés. Semmi kétség, a teljesítményünk kiábrándító volt. Lesz még egy lehetőségünk otthon, amikor nálunk lesznek az olimpiai játékok, és a cél az, hogy megpróbáljuk kárpótolni a rajongókat azok után, amit elszenvedtek az elmúlt nyáron. A csapat ezzel nem adhatja majd meg a világbajnok címet, de hogy őszinte legyek, az olimpia egy lehetőség lesz, hogy az emberek olyasmit kapjanak meg, amit nem kaptak meg 2014-ben.” – utalt Marin, a 2016 nyarán esedékes rioi ötkarikás játékokra.

A brazil válogatott egyelőre biztos programjában még nem szerepelnek a németek, bár legközelebb már az ezüstérmes Argentínával, majd Japánnal találkoznak, az októberi FIFA játéknapokon.

Balogh József