Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jürgen Klopp: Bárcsak mindig ilyen könnyű lenne!

A Borussia Dortmund vezetőedzője, Jürgen Klopp szerint, a Galatasaray elleni Bajnokok Ligája győzelem jó esély arra, hogy csapatával visszataláljanak a helyes útra, és a Budesligában is újra nyerni tudjanak.

Kép forrása: ballball.com
Négyszer örülhettek a “Kanárik”

Klopp szeretné, ha mindig olyan egyszerű lenne a futball, mint szerda este, amikor is 4-0 arányban tudtak győzni idegenben. A Dortmund az utolsó három bajnokiját elveszítette, és a szurkolók eddig csak a Bajnokok Ligájában találhattak vigaszt, ahol a német csapat három győzelemmel, kapott gól nélkül vezeti a tabellát.

 „Remekül védekeztünk, és nagyszerűen támadtunk. Bárcsak mindig ilyen könnyű lenne a futball! Gálamérkőzést játszottunk, egy klasszis játékost pedig sikerült teljesen levédekeznünk. Tudtuk, hogy Wesley Sneijder egy klasszikus tízes, és a mögötte lévő három embernek nem szabad teret engedni. Nem is kaptak. Nem tudtak mozogni, nem volt területük. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy a játékosaink gyorsabbak, mint Sneijder csapattársai.”

 Klopp ezután rátért a soron következő bajnokira, a hétvégi Hannover elleni mérkőzésre. A két csapat legutóbbi öt dortmundi bajnokija hazai győzelemmel végződött, és remélik a Ruhr-vidéken, hogy ez a sorozat nem szakad meg, a Borussia pedig végre elmozdul a kiesőzóna közeléből.

 „Tisztában vagyunk a következő feladattal, de a Hannover is tudja a leckét. Mindkét csapatnak kell a három pont, el kell mozdulnunk a szakadék széléről, sajnos Sven nélkül. Remélem nem olyan súlyos a sérülése, mint elsőre hittük. Túl nagy ár lenne egy isztambuli győzelem fejében elveszíteni őt.”

Sven Bendert könyöksérülés miatt kellett lecserélni, és előfordulhat, hogy heteket kell majd kihagynia.

Demmel László