Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kabát Péter és a bizonytalanság

Újra megsérült az Újpest támadója, Kabát Péter, így pénteken ismételten a lelátóra kényszerül a Nyíregyháza elleni bajnokin.

Kabát Péter joggal elkeseredett. – fotó: nso.hu

Pedig semmi sem utalt rá, hogy pénteken ismét kívülről kell néznie a meccset. A hét elején már együtt edzett a társakkal, ám csütörtökön megint megfájdult a lába. Kabát Pétert az elmúlt öt hónapban egyetlen egy alkalommal sem láthattuk futballozni. Legutóbb tavaly májusban, a Diósgyőr ellen lépett pályára, azóta csak rehabilitáció és gyógytorna volt a programja. Érthetően elkeseredett a csatár. „Hétfőn végre-valahára bekapcsolódhattam a rendes edzésmunkába, a többiekkel tréningezhettem, és úgy készültem, hogy pénteken leülök a kispadra, majd húsz vagy harminc percre beállok, és lehetőség szerint beverek egyet a Nyíregyházának. Már a tréning vége felé jártunk, amikor újra éles fájdalmat éreztem, és akkor már tudtam, hogy pénteken megint csak a lelátóról figyelem a többieket.” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kabát.

Hogy meddig tart a rutinos labdarúgó kálváriája, nagy kérdés, az azonban biztos, leginkább a visszatérés homályos dátuma aggasztja Kabát Pétert. „Majd’ szétrobbantam a dühtől. Őszintén szólva nehezen viselem mindazt, ami velem, körülöttem történik. Megőrülök a bizonytalanságtól, hogy mikor lesz végre jó a lábam. Legalább tört volna el a lábam, akkor tudnám, mennyi időt kell kihagynom, meddig tart a rehabilitáció. De így… – fogalmazott a támadó. – Valószínűleg túlterheltem a műtött lábam. Kénytelen vagyok elfogadni ezt a diagnózist, bízva abban, hogy valóban csak erről van szó. Kedden és szerdán nem edzettem, és most megint az jön: külön dolgozom, és próbálgatom a lábam. Jó lenne elhinni, hogy a jövő héten, az MTK elleni rangadón végre sikerül újra pályára lépnem. A kondíciómmal nincs gond, nemcsak futottam, úsztam is és erősítettem magam. Bírnám az iramot, csak az a nagy kérdés, hogy a lábam alkalmas lesz-e rá.”

Az Újpest pénteken este a hét elején edzőváltáson átesett Nyíregyházát fogadja a Szusza stadionban.

Gavalovits Sándor