Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB 2016: Ausztria az oroszokat is simán verte; csodát tett Liechtenstein – videóval

Folytatódtak a küzdelmek az Európa Bajnokság G.csoportjában, a rangadót Bécsben játszották le, ahol a haza publikum örülhetett, a svédek Montenegróba látogattak.

krone.at

Szűk 50 ezer néző előtt fogadta a csoport rangadóján az eddig veretlen Ausztria az orosz nemzeti csapatot. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, de szépen lassan átvették az irányítást a vendégek. Kokorin a kapufára lőtt, majd egy szöglet után volt egy veszélyes fejese is az oroszoknak. A félidő végén ismét lendületbe jöttek az osztrákok. A fordulást követően kézbe vették az irányítást a hazaiak, veszélyesen játszottak, de ezúttal hiányzott a megszokott sok helyzet. Majd a hajrához közeledve a becserélt Okotie először a gólvonalra lőtt, majd ezt követően egyből visszakontráztak a jobb oldalon, Harnik beadása után pedig Okotie ezúttal a hálóba talált. Az oroszok nem tudtak érvényesülni a második félidőben, így Alaba nélkül is megszerezte tizedik pontját Ausztria!

Moldávia az oroszok ellen döntetlent ért el az előző körben, így Lichteistein ellen így elvárt volt a siker. A kis alpesi ország azonban ezt máshogy gondolta, ugyanis a kevés labdabirtoklás és az öt kapura lövés ellenére szereztek egy gólt Burgmeier révén a hajrában. Ezzel elmozdultak az utolsó helyről.

A montenegrói válogatott a svédek ellen játszott. A vendégek hamar vezetést szereztek, természetesen Ibrahimovic volt eredményes. Kiegyenlített összecsapást játszottak, melynek a végén érkezett még egy gól, ezt a hazaiak ásza, Jovetic büntetőből szerezte a mérkőzés végén.

Európa Liga selejtező, G.csoport:

Ausztria – Oroszország: 1-0
Gólszerző: Okotie 73.

Moldávia – Liechtenstein: 1-0
Gólszerző: Burgmeier 75.

Montenegró – Svédország: 1-1 
Gólszerző: Jovetic 80. (büntető) ill. Ibrahimovic 9.

A G csoport állása 4.forduló után:

1. Ausztria: 10 pont
2. Svédország: 6 pont
3.  Oroszország 5 pont
4. Montenegró: 5 pont
5. Liechtenstein: 4 pont
6. Moldávia 1 pont


Austria 1 – 0 Russia Goal / Austria 1 – 0 Rusia von weltfussball19
 


Zlatan ibrahimovic Goooal (0:1) Montenegro vs… von livegoals1

Galeß