Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Donovan hatodszor, rekordbajnok a Los Angeles Galaxy! – videóval

Történelem íródott vasárnap este az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben, melyet története során ötödik alkalommal hódított el a Los Angeles Galaxy, mely ezzel rekordbajnok lett. A drámai döntő ezúttal is a hosszabbításban ért véget, a mérkőzés hőse és egyben legjobbja a győztes gólt szerző Robbie Keane volt, míg a visszavonuló Donovan hatodszor és egyben utoljára emelhette magasba a serleget.

Már-már megszokott párosítást hozott MLS-döntője, a kérdés az volt, hogy megtörik-e a New England Revolution rossz sorozata, ugyanis négyből négy finálét bukott eddig el az együttes, ebből kettőt a Los Angeles ellen. A mérkőzés első félidejében nem született gól, az 52. minutumban azonban megtört a gólcsend Gyasi Zardes juttatta előnyhöz a Galaxy-t. Úgy tűnt, hogy egyetlen találat elegendő lehet a bajnoki serleg elhódításához, azonban a végjátékra fordulva a 79. percben Chris Thierney gólja jelezte, a New England nem adja fel. A mérkőzés így hosszabbításba torkollott, mely több ízben is pikáns szabálytalanságokkal volt tarkítva. A 111. percben aztán jött a meccs hőse, a bajnoki idény legértékesebb játékosának (MVP) megválasztott Robbie Keane, aki egy védelmi hibát meglovagolva lőtt a kapuba, majd szaltózott és cigánykerekezett önfeledt örömében. A végén nagyon nyomott a New England, a játékvezető pedig még a 15 perces hosszabbításra is ráhúzott hármat, ám újabb gól nem született, ezáltal 2014 bajnoka lett a Los Angeles Galaxy.

Fotó: Reuters

A New England Revolution a liga történetének legpechesebb csapata, öt fináléból ötöt bukott el az együttes, melynek szurkolói könnyek közepette éltették kedvenceiket a hármas sípszót követően. A Los Angeles Galaxy az első klub, mely elérte az öt bajnoki címet, míg a visszavonuló Donovan hatodik bajnoki címével köszönhetett el a labdarúgás szerelmeseitől. Említést érdemel Bruce Arena a csapat vezetőedzője is, aki egyedüliként öt bajnoki címet tudhat magáénak ezzel.

MLS, bajnoki döntő, Los Angeles
Los Angeles Galaxy – New England Revolution 2-1 – hosszabbítást követően
G: Zardes (52.), R. Keane (111.), ill. Tierney (79.)


Őszi Ádám