Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: nyílt érdeklődés Pogba iránt

A Marca szerint konkrét megkeresés történt – az FC Barcelona és Paul Pogba között. Reakciókról egyenlőre nem hallani, viszont lavinát indíthat el a hír.

Kép: www.telegraph.co.uk

Kép: www.telegraph.co.uk

A katalán klub elöljárói felvették a kapcsolatot Mino Raiolával – Pogba ügynökével – az átigazolással kapcsolatban. Ezek az első lépések egy klubváltás felé, ami kinéz már egy ideje a Juventus fiatal középpályásának. Pogba szeretne meghatározó játékos, igazi klasszis lenni a posztján – már ha most még nem az – és ehhez elengedhetetlen dolognak tűnik Olaszország elhagyása. A Juventusban jelen állapotok szerint nem tudna igazán komoly célokért küzdeni, de mondjuk Barcelonában erre lényegesen több lehetőség nyílna.

A történetnek viszont két oldala van. Hamarosan klubelnök választás lesz Barcelonában. Ez azt jelenti, hogy megindult a kampány az elnöki székért, és Pogba is egy ütőkártya ebben a harcban. Josep Bartomeu mindent megtesz Pogba érkezéséért, ami elég nagy szó Joan Laportával szemben. A dolgot viszont nagyban megnehezíti a FIFA által kiszabott büntetés, vagyis hogy 2016. januárjáig nem igazolhatnak játékost a katalánok. A Marca szerint Bartomeu türelmet kért a francia játékostól: tudtára adta, hogy a klub mindenképp meg akarja őt szerezni, de csak 2016-ban lesz lehetséges a transzfer kivitelezése. Addig maradjon Torinóban, és legyen türelmes.

Baranyai Balázs