Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Sérült újvárosiak, súlytalan és eltanácsolt csatár a két lila csapatnál

Nem ideális a helyzet Dunaújvárosban, Újpesten és Kecskeméten. Előbbinél a sérülten szerződtetett játékosok okoznak gondot, míg utóbbi kettőnél a csatárok kapják a kritikákat.

Hosszútávú megoldást lát a téli szerzeményekben Dobos Barna - még akkor is, ha azok jelenleg sérültek. - fotó: dpase.hu

Hosszútávú megoldást lát a téli szerzeményekben Dobos Barna – még akkor is, ha azok jelenleg sérültek. – fotó: dpase.hu

Dunaújváros. Három játékos is sérülten érkezett a kiesőjelölthöz, Goran Maric szerződését már fel is bontotta a Fejér megyei alakulat. Ám Dobos Barna, a csapat vezetőedzője visszavárja a labdarúgót, míg Vaskó Tamás és Rafe Wolfe is a maródiak listáján szerepel. A két védő közül a magyar válogatott hátvéd már elkezdte a teljes értékű edzésmunkát, csak idő kérdése, mikor játszhat újra. „Mi mindig a lehetőségeinkhez mérten próbáljuk megerősíteni a csapatot, ez a télen is így történt. Azt is tudjuk, hogy a sérülések miatt sokkal inkább hosszú távon jelenthetnek erősítést az új játékosok. Goran Marics térdét újra meg kell operálni, de visszavárjuk, számítunk rá a jövőben – fogalmazott az NSO-nak Dobos. – Vaskó Tamás viszont már teljes értékű munkát végez, bár még neki is utol kell érnie magát. Az viszont tényleg balszerencse, hogy a Győrből szerződtetett Rafe Wolfe is megsérült. Nincs még pontos orvosi diagnózis, de elképzelhető, hogy hetekre kidőlt. A többi téli szerzeményünkre viszont számíthatok.” A kapott gólokról is beszélt a PASE szakvezetője, aki szerint még egy támadó jól jönne a csapatba. „Azt azért látni lehet, hogy sok gólt nem kapunk, viszont mindegyik találat nagy egyéni hiba után esett. Ezt mindenképpen ki szeretnénk javítani. Viszont gólt sem szereztünk, így a támadójátékban is fejlődnünk kell, ha bent akarunk maradni. Utóbbi érdekében szeretnénk még egy támadót igazolni.” Nem lesz tehát sétagalopp a hátralévő tizenegy forduló a piros-fehéreknek, akik mindössze a Haladást előzik meg egyetlen ponttal.

Nem kell a KTE-nek a klubot cserbenhagyó csatár, George Menougong (elől). - fotó: kecskemetite.hu

Nem kell a KTE-nek a klubot cserbenhagyó csatár, George Menougong (elől). – fotó: kecskemetite.hu

Kecskemét. Mégsem lesz a klub futballistája George Menougong. A kameruni támadóra igényt tartott a KTE, ám mivel becsapta a csapat vezetőségét, így lemondtak szolgálatairól. Menougong arra hivatkozott, hogy Kamerunba kell utaznia családi okokból, ehelyett azonban Indonéziában járt próbajátékon. Amikor ez kiderült, lépett a klubvezetés, és lemondott a játékos szerződtetéséről. Sallói István klubigazgató kijelentette, bár szükségük lett volna a csatárra, mégsem szerződtetik. „Szükségünk lett volna az időközben Magyarországra   visszatérő támadóra,  mégis lemondtunk róla, mivel nem mondott igazat, becsapott minket,   tulajdonképpen cserbenhagyta a csapatot.”

Súlytalanság áldozata: Kim Ojo. - fotó: nb1.hu

Súlytalanság áldozata: Kim Ojo. – fotó: nb1.hu

Újpest. Nem voltak elragadtatva Kim Ojo teljesítményétől a lila-fehérek, akik a Pécstől elszenvedett vereség, valamint a Debrecen elleni döntetlen után nemhogy közelebb kerültek volna a dobogós helyekhez, hanem távolodtak onnan, míg a magyar kupában a Gyirmóttal szemben nem tudtak előnyt kiharcolni. Litauszki Róbert, az Újpest hátvédje szerint csapatársa súlytalan volt, és eltűnt a mezőnyben az említett mérkőzéseken. „Az első tizenöt-húsz perc volt kritikus, ránk rontott a Debrecen, akkor nem voltunk eléggé magabiztosak, aminek alighanem az első bajnoki, illetve a gyirmóti sikertelen kupameccs az oka – kezdte a debreceni mérkőzés elemzését a hátvéd. – Szerencsére volt mindig egy közbenyúló láb vagy épp a debreceniek hibáztak, utána viszont magunkra találtunk, előttünk is adódott ziccer, szerintem igazságos eredmény a nulla-nulla.” A három tavaszi tétmeccsen nem sziporkázott a IV. kerületiek támadójátéka – három mérkőzés, nulla szerzett gól – sem, így aztán újfent előkerült a támadószekció gyengélkedése. „Tizenhat gólt szereztünk az idényben, valljuk be, ez katasztrofálisan kevés – mondta ezzel kapcsolatban Litauszki. – Úgy állunk, hogy ha kapunk egyet, nagy bajba kerül a csapat. Ki kell mondani sajnos, Kim Ojo súlytalan elöl, neki is nagyon össze kellene szednie magát ahhoz, hogy javuljunk. Sajnos az az igazság, hogy vérbeli csatár nélkül jobban játszottunk, mint vele. Nincs Nikolics Nemanjánk, aki rugdossa a gólokat, és egymaga eldönti a meccseket, nekünk csapatként kell helytállnunk, ahhoz pedig az kell, hogy mindenki – kivétel nélkül! – odategye magát. Nem szabad arra spekulálnunk, hogy majd Asmir Suljic, illetve a védelem megoldja. Csak akkor lehetünk eredményesek, ha a pályán egységesek vagyunk, ha egy emberként küzdünk.” Ezzel a tizenhat góllal a Vignjevic-csapat meccsein esik a legkevesebb gól az idei szezonban, és így a gólátlagok tekintetében sereghajtó a Megyeri úti alakulat, pontosan 1.85 gól esik meccsenként az újpestiek találkozóin.

Gavalovits Sándor