Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Townsend bombájával ikszeltek az angolok Olaszországban – videóval

Torinóban rendezték meg az Olaszország – Anglia rangadót, melyen a bolgáron ellen döntetlent érő gólt szerző Pellé ezúttal vezető találatot lőtt. Ám ez nem volt elég, hiszen a meccs utolsó harmadában Townsend bombájával döntetlenre mentették a meccset az angolok, akiknél Joe Hart számára ez volt 50. válogatottsága.

Townsend bombája döntetlent ért az olaszok ellen (forrás: thefa.com)

Olaszország – Anglia 1-1 (1-0)
Helyszín: Juventus Stadion, Torinó
Vezette: Dr. Felyx Brich (GER)
Gólszerzők: Pellé (29′), ill. Townsend (79′)
Sárga lapok: Pellé (36′), ill. Gibbs (32′)

Olaszország: Buffon – Chiellini (Moretti 72′), Bonucci, Ranocchia – Darmian (Antonelli 73′), Soriano, Valdifiori (Verratti 67′), Parolo, Florenzi (Abate 60′) – Eder (Vazquez 61′), Pellé (Immobile 61′)
Szövetségi kapitány: Antonio Conte (ITA)

Anglia: Hart – Clyne (Walker 46′), Smalling (Carrick 44′), Jagielka, Gibbs (Bertrand 88′) – Jones, Delph (Townsend 70′) – Walcott (Barkley 55′), Rooney, Henderson (Mason 74′) – Kane
Szövetségi kapitány: Roy Hodgson (ENG)

A rangadó ellenére csupán félház fogadta a két nemzet válogatottjának játékosait a bajnokikon a Juventusnak otthont adó torinói létesítmény. Az angoloknál ezen a találkozón volt 50. alkalommal válogatott az angolok és egyben a Manchester City hálóőre, Joe Hart. Anglia a hétvégén Litvániát gyűrte le könnyedén, 4-0-ra EB-selejtezőn, míg az olaszok szintén a kvalifikációs sorozatban játszottak 2-2-es döntetlent Bulgáriában. A Tottenham kiválósága – aki a litvánok ellen rekorder lett góljával – a kezdőben kapott helyet és végig is játszotta a találkozót. A túloldalon pedig a válogatott soraiban új játékost köszönthettek a szurkolók, hiszen az Empoli középpályása, Valdifiori rögtön a kezdőben kapott helyet és 67 percnyi játéklehetőséget biztosított neki Antonio Conte.
Az összecsapás első helyzetét a hazaiak dolgozták ki a 10. minutumban. Ekkor Parolo távoli lövésénél kellett nagyon menteni Hartnak, a City kapusa pedig vetődve szögletre tolta a labdát. A következő lehetőség is az olaszok előtt adódott, hiszen a 17. percben Darmian Eder-nek tette volna középre a labdát, azonban Jagielka jól reagált és megelőzte ellenfelét. Az első angol helyzet a 21. percben alakult ki, ez viszont helyzet volt a javából. Delp beadását követően Kane fejjel tette vissza a tizenhatosra Rooney-nak a labdát, a Vörös Ördögök játékosa pedig ellőtte a játékszert, ami a keresztlécen csattant. Ám az olaszok nyolc perccel ezután megszerezték a vezetést. Chiellini beadásából Pellé fejjel volt eredményes (1-0). Több nagy helyzet már nem alakult ki a szünetig, viszont a 44. percben sérülés miatt le kellett cserélni az angoloknál Smalling-ot, akinek a helyét Carrick vette át.
Az angolok 3 lövésük ellenére nulla kaput eltalálóval hozták le a meccset, viszont többet volt náluk a labda. De ez nem ért semmit, hiszen az olaszok 6 kísérletéből 2 kapura ment, melyből egy után gólnak örülhettek a hazaiak.

A fordulást követően 5 perc elteltével Eder lövése után kellett ismét nagyot mentenie Hartnak, majd Jagielka kanalazta ki a labdát, és az újabb olasz lövés mellé szállt. Ám ezután teljesen átvették a meccs irányítását az angolok minden tekintetben. Két perccel az olaszok lehetősége után már Kane talált volna be, de a Tottenham fiatal támadója Carrick passza utáni lövése Buffon kapujának oldalhálóját súrolta. Az 55. minutumban is az angolok veszélyeztettek. Egy szép támadás végén Rooney a tizenhatoson belül tette ki a labdát a bal oldalon érkező Gibbs-hez, aki az oldalhálót lőtte telibe. Gibbs azonban a 71. percben kiszolgáló lett volna kiszolgáló, és az előreívelt labdáját Rooney tisztán vehette át kilépve a védők közül a tizenhatos előterében, majd erős löketét Buffon nagyot védve mentette. Ezután két perccel Kane beadására csapott volna le Rooney, de épphogy elsuhant a labda keresztben az érkező manchesteri előtt. A 79. percben viszont megszületett az angolok egalizáló gólja. Townsend kb. 18 méterről eresztett meg egy bombaerős lövést, melynek következtében a labda az olaszok kapujában landolt (1-1). Tíz perccel a befejezés előtt Rooney elé került a labda a menteni igyekvő olasz védőtől, de ekkor sem tudott betalálni a Manchester United támadója, lövését megint védeni tudta Buffon. A hátralévő percekben nem alakult ki helyzet, így annak ellenére, hogy az angolok irányítottak a második félidőben és a győzelem megszerzéséhez is közel jártak, döntetlent értek el az olaszokkal szembeni torinói fellépésük során.

Nagy Dávid