Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatott: Világsztárok ellen is selejtezünk

Sorsoltak az ősszel kezdődő Európa bajnoki selejtezőkre, a magyar válogatott erősnek mondható csoportba került.

A horvátok ellen pozitív a mérlegünk. - fotó: mlsz.hu

A horvátok ellen pozitív a mérlegünk. – fotó: mlsz.hu

Nem mondhatjuk, hogy az elmúlt években ne let volna elkényeztetve a női futball szerelmese, hiszen az MTK révén nagynevű együtteseket hozott Budapestre a legrangosabb klub-sorozat, míg a válogatottak révén legutóbb Ausztria, Franciaország, Hollandia és Anglia is Magyarországra látogatott. Nem lesz ez másképp ősszel sem, hiszen az UEFA nyoni központjában elkészítették az Eb-kvalifikáció csoportjait, és bizony kifogtuk a nagy halat is. A mieink Törökországgal, Horvátországgal, Oroszországgal és Németországgal került egy ötösbe.

Marozsán Dzsenifer számára pikáns lesz a magyar válogatott ellen futballozni. - fotó: uefa.com

Marozsán Dzsenifer számára pikáns lesz a magyar válogatott ellen futballozni. – fotó: uefa.com

A németek elleni mérkőzés lesz kétségkívül a leginkább nézőcsalogató összecsapás. A csoportokat elnézve lehetett volna nehezebb, de akár könnyebb is a beosztás, de így sincs okunk panaszra, hiszen akik tisztában vannak az erőviszonyokkal, azoknak nem titok, Marozsán Dzseniferék kiemelkednek ebből a csoportból, ellenben a horvátokkal ki-ki meccsre van kilátás, míg a török futball is szépen fejlődik, de nem képvisel akkora erőt, hogy megoldhatatlan feladatot jelentene a legyőzésük. Az oroszok valamivel erősebbnek tűnnek a mieinknél, de nem lehetetlen megfogni a Szbornaját. Ezt emelte ki Markó Edina is, aki az MLSZ honlapjának adott gyorsértékelésében elmondta, nem lesz könnyű menet. „Kerülhettünk volna jóval könnyebb csoportba, de vannak a miénknél nehezebb csoportok is – fogalmazott a kapitány. – Az első kalapból nem sorsolhattak volna mellénk kedvező riválist, végül a jók közül megkaptuk a legjobbat. A németek elleni meccseken eredményben nem lehetnek elvárásaink, ezeket a találkozókat ünnepnapként kell megélnünk, ahol lemérhetjük, mire vagyunk képesek a világ legjobbjai ellen. A második kalapból kaphattunk volna nehezebb riválisokat is az oroszoknál, és miután a célunk a második hely megszerzése, ellenük pontokat kell szereznünk. Az oroszokkal régen játszottunk utoljára, már akkor is jó csapatuk volt, azóta még nagyobb tömegbázisra építhetnek, minden bizonnyal nagy esélyként élik meg ezt a selejtező sorozatot arra, hogy kijussanak az Eb-re. A negyedik és ötödik kalapból viszont nehéz ellenfelek érkeztek, a török és a horvát válogatottnál is kaphattunk volna kedvezőbb riválisokat. Ez a két csapat hozzánk hasonlóan az európai középmezőnyhöz tartozik, ahol alig van különbség a válogatottak között. Ebben a sorozatban nem lesz egyetlen könnyebb meccsünk sem, minden találkozó keménynek ígérkezik. A németek kiemelkednek a csoportból, az oroszoknak is van némi előnyük a másik három csapattal szemben, ezzel együtt úgy gondolom, nagyon kiegyenlített lehet a küzdelem a második hely megszerzéséért. A szeptemberi, németek elleni mérkőzést követően három selejtezőt játszunk idén, ezeken nagyon sok minden eldőlhet a folytatást illetően.”

A program elkészülte után az is kiderült, hogy a legerősebb riválissal kezdünk szeptemberben, és mintegy keretbe foglalva a kvalifikációs sorozatot velük is zárjuk.

Íme a mieink programja:
2015:
szeptember 18.: Németország – Magyarország
október 21.: Magyarország – Törökország
október 25.: Horvátország – Magyarország
november 29.: Magyarország – Oroszország

2016:
április 8.: Magyarország – Horvátország
április 12.: Oroszország – Magyarország
június 6.: Törökország – Magyarország
szeptember 20.: Magyarország – Németország

Örökmérleg:

Csapat M. GY. D. V. Gólok Gk.
Németország/NSZK 7 1 1 5 2-13 -11
Oroszország (FÁK) 4 1 3 1-10 -9
Horvátország 3 2 1 4-3 +1
Törökország 6 6 32-5 +27

Gavalovits Sándor