Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezúttal is elég volt a takarékláng Londonban – és mégis mindenki boldog!

A két londoni csapat meccsétől mindenki sokat várt, és komoly téttel is bírt ez az este a két csapat számára. A riválisok csakúgy mint tavaly, most sem adtak ki magukból mindent.

Kép forrása: chelseafc.com  A meccs helyzete Oscar előtt adódott

Kép forrása: chelseafc.com
A meccs helyzete Oscar előtt adódott

Arsenal – Chelsea 0-0
London, Emirates Stadium. Vezette: Michael Oliver.
Arsenal: Ospina – Mertesacker, Koscielny, Coquelin (Welbeck 76.), Monreal – Bellerín , Özil, Alexis Sánchez, Ramsey, Santi Cazorla – Giroud (Walcott 84.).
Chelsea: Courtois – Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta – Matic, Fábregas (Zouma 90.), Ramires, Oscar (Drogba 46.), Willian (Cuadrado 90+4.) – Hazard.
Sárga lap: Coquelin (34.), Ramsey (89.), Cazorla (90+3.), Monreal (90+5.) ill. Fábregas (24.), Willian (68.), Ivanovic (72.)

A Manchester United kora délutáni veresége után az Arsenal és a Chelsea csapata megtehette következő nagy lépését a végső cél felé. Hazai győzelem esetén az „Ágyúsok” lerázhatták volna magukról Van Gaal csapatát, míg Mourinho fiai már zsebükben érezhették volna az aranyérmet. Sokáig nem is finomkodtak a felek, az első lehetőség Giroud előtt adódott, de az ötös sarkánál addig-addig emelgetett, míg a labda Courtois kezében végezte. Válaszul egy előreívelést követően Oscar lódulhatott meg, a felpattanó labdát elfejelte még Ospina mellett, ám a brazil középpályást letaroló kapust Bellerín kisegítette, és szögletre tisztázott. Majd a 24. percben Fábregas lépett be a büntetőterületen belülre, Santi Cazorla pedig nemes egyszerűséggel buktatta az egykori Arsenal-kedvencet. A játékvezető azonban szabadrúgást ítélt kifelé, és sárgával jutalmazta a kékek négyesét. Majd jó időre leült a mérkőzés, amit Cahill kezezése rázott csak fel, ám Michael Oliver itt is továbbot intett. Pár perccel később Willian indította Ramirest, ám a két brazil összjátékának Ospina bravúrja vetett véget. Sajnos eddig tartott a futball is, mert amit a két csapat mutatott a második félidőben, az komoly játéknak nem volt mondható. A Chelsea-nek elegendő volt egyetlen pont is, és az Arsenal sem járt rosszul. Mertesacker, és Monreal lehetőségein kívül csak a középpályán folyt a játék, és a lefújás után a Chelsea játékosok már alighanem a hamarosan megszerzendő bajnoki címnek örültek.

Demmel László