Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpooli a Ligue 1 legrosszabb csapatában

Divock Origi révén még Franciaországban is van csalódást keltő liverpooli csatár – a L’equipe szerint legalábbis a belga támadó elég gyengén játszott ahhoz, hogy helyet kapjon az év legrosszabb Ligue 1 játékosai között.

Kép: www.theinsyder.com

Kép: www.theinsyder.com

Origi a Lille futballistája, és a múlt nyári vb-n hívta fel magára a világ figyelmét: a belga válogatottban remekül játszott, így senkit sem lepett meg a Premier League-es szerződés – a Liverpool igazolta le 10 millió fontért. A Belga támadó viszont nem utazott Angliába, hanem még egy évet a Lille-ben töltött, csak hogy több lehetőséghez jusson, és fejlődjön.

Az idei szezon viszont valahogy mégsem sült el jól: 33 mérkőzésen 8 gólt szerzett – tőle mindenki többet várt. A 20 éves csatár a tervek szerint a Poolnál folytatja nyártól, ahol pont a gólok számával akadnak gondok: Suarez távozása és Sturradge sérülései miatt nagyjából fele annyi gólt lőttek a vörösök idén, mint amennyit kellett volna. A Guardian szerint Origi kikéri majd honfitársa, Mignolet véleményét is a csapatról, ahol nem látnának szívesen egy újabb Balotellit  – csak remélni tudják, hogy Origi többre képes.

Végezetül itt van a már említett lista, benne a francia bajnokság legrosszabbul teljesítő labdarúgói:

Ahamada (Touluse) – Gbamin (Lens), Grigore (Touluse), Mongongu (Évian), Contento (Bordeaux) – N’Daw (Metz), Sankharé (Guingamp) – Thauvin (Marseille), Lejeune (Metz) – Touzghar (Lens), Origi (Lille)

Baranyai Balázs