Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyiptomi védővel erősített a Betis

Nagy a forgalom a spanyol élvonalba egy évnyi másodosztályú tagságot követően feljutó Real Betis háza táján. A sevillai együttes ezúttal egyiptomi játékossal erősített, méghozzá a védőszekcióban. 

Amro-Wolfs

Amro Tarek az USA-ban született, ám egyiptomi felmenőkkel rendelkezik, s az afrikai országban tette le a futball alapjait, majd Európában, azon belül pedig Németországban rúgta a bőrt. A Magdeburg U19-es csapatát követően a Freiburg II-ben, majd a Wolfsburg II-ben szerepelt, míg nem 2013 nyarán hazaszerződött az El Gounába.

A 23 esztendős labdarúgó bal oldali védőként aposztrofálható, ám középső védőként és bal oldali szélsőként is szerepeltették már, így nem áll tőle messze ezen posztok ismerete sem.

A Betis nem hogy bennmaradást tervez, ilyen problémákról hallani sem akarnak a klub háza táján, inkább a középmezőnyt és a nemzetközi kupaindulást célozzák meg, ennek érdekében pedig formálják a keretet elég rendesen.

Germán Pezzella Argentínából érkezett, a River Plate 2,25 millió eurót kapott a 24 esztendős középső védőért. Kétség kívül a nyár legnagyobb fogása a Betis részéről a holland válogatott klasszisa Van der Vaart, aki Hamburgból dobbantott, s tér vissza Spanyolországba. A 22 esztendős irányító Nono saját nevelésű játékos, a német Sandhauzen kölcsönjátékosaként tért vissza, s a Betis első keretével készül. Jobb oldali szélsőt is igazolt már a sevillai klub Petros személyében, a 26 esztendős labdarúgó 1,7 millió euró ellenében érkezett Európába a brazil Corinthianstól.

Héctor Rodas szerződése lejárt, a 27 esztendős középső védő a Córdoba játékosa lett, míg Cristiano Pinicci visszatért Olaszországba Fiorentinához kölcsönszerződésének lejártát követően.

Őszi Ádám