Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lehmann: “Özil vállaljon többet a nagy meccseken!”

Mindig is híres volt karakán véleményéről Jens Lehmann, az angol Arsenal egykori német válogatott kapusa. Az “Őrült”, ahogy csak régen hívták, most honfitársa, Mesut Özil teljesítményéről mondta el, ami kikívánkozott belőle.

Kép forrása: 101greatgoals.com

Kép forrása: 101greatgoals.com

A 60-szoros német válogatott kapus, Jens Lehmann immáron négy éve befejezte aktív pályafutását, de még mindig van véleménye a világ labdarúgásáról. A világbajnoki ezüst-, és bronzérmes egykori hálóőr játékosként megfordult a Borussia Dortmund, a Schalke 04, az AC Milan, a VfB Stuttgart, és az Arsenal csapataiban, és ahány országban megfordult, annyi bajnoki címet szerzett, valamint UEFA-kupát nyert a Schalke 04 tagjaként. Most, éppen az angol bajnokság élcsapatának, az örök esélyes Arsenal középpályásának, a német Mesut Özilnek adott pár tanácsot:

“Mindneki tudja Özilről, hogy fantasztikus játékos válhat belőle. De ahhoz az is kell, hogy a fontos meccseken jól teljesítsen. Ez eddig elmaradt. Nem elég ha gyengébb ellenfelek ellen jól teljesít, és az erősebbek ellen csak elvan a pályán. Az igazi, komoly meccseken kell megmutatnia, hogy igenis jó játékos. Tudjuk róla, hogy mire képes, de be is kell bizonyítania. Van még ideje javítani, majd idén megmutathatja, hogy lehet rá számítani, mert eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.”

Özil a Real Madridtól érkezett két évvel ezelőtt, és rengeteg kritika éri az Arsenalban nyújtott teljesítményét. A 26 éves középpályás 72 mérkőzésen 12 gólt szerzett, és 23 gólpasszt adott társainak, ám mégsem elégedettek vele, leginkább a szurkolók szemét szúrja a sokszor lélektelen játéka. Arséne Wenger azonban bízik a világbajnok futballistában, és így jó eséllyel valóban megmutathatja mire is képes a Premier League-ben.

Demmel László