Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rickie Lambert távozik a Liverpooltól!

A Southamptontól érkező válogatott támadó tavaly mindössze kétszer volt eredményes a Premier League-ben, így nem volt kérdés, hogy menedzsere nem ragaszkodik hozzá. 

Kép forrása: ibtimes.co.uk  Lambert kedvenc csapatát hagyja el a több játéklehetőségért.

Kép forrása: ibtimes.co.uk
Lambert kedvenc csapatát hagyja el a több játéklehetőségért.

Nincs szerencséje a támadókkal Brendan Rodgersnek, a Liverpool északír menedzserének. Míg Raheem Sterling elhagyta a vörösöket a Manchester City kedvéért, és ezzel a csapat legjobbja távozott, addig Daniel Sturridge sérülésből sérülésbe lép, Rickie Lambert, Fabio Borini és Mario Balotelli nem üti meg azt a szintet ami elvárható lenne a Premier League-ben. Így lépnie kellett a 2014-es év legjobbjának választott szakembernek, és a Sterlingért kapott pénzt beforgatta az Aston Villa belga támadójának árába, így lett Christian Bentekéből a Pool első számú gólfelelőse. De a csapat nem bír el egyszerre három olyan csatárt, akik csak szenvednek ha pályára lépnek, így az egykori southamptoni Rickie Lambert lett elsőként a tisztogatás áldozata. A tavalyi idényben 25 alkalommal lépett pályára a válogatott támadó, ebből hétszer kezdőként, és csak kettő gólig jutott, ezt pedig nehezen viselte el a csapat. Raheem Sterling egyedül nem tudta a hátán vinni a Liverpoolt, de most már nem is kell.

És Lambertnek sem kell a Borini-Balotelli kettőssel együtt a jövőjéért aggódnia, mert a Tony Pulis vezette West Bromwich Albion kivásárolta a még élő szerződéséből a 33 éves játékost. A liverpooliak új szerzeményei mellett (Danny Ings, Benteke) aligha jutott volna többször szóhoz, mint tavaly, de a WBA színeiben mindez valóra válhat Lambert számára. A birminghamiek 3 millió fontot fizettek a Poolnak, így a korábban többek között Ian Rush, Robbie Fowler, és Fernando Torres viselte 9-es számú meznek egyelőre nincs gazdája. Nagy valószínűséggel azt majd Benteke kapja meg. Lambert pedig felveheti a kesztyűt, ha a hagyományosan egy csatárral felálló West Bromból ki akarja szorítani Saido Berahinót.

Demmel László