Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland Szuperkupa: A PSV-nek nem jelentett akadályt a Groningen

Az elmúlt szezonban bajnoki címet szerző PSV számára nem jelentett gondot a Groningen elleni Szuperkupa meccs megnyerése sem. Az eindhoveni együttes sima győzelmet aratott, és 2012 után diadalmaskodott újra.

PSV Eindhoven, Holland Szuperkupa

Jogos az öröm – megérdemelten és simán hódította el a Szuperkupát a PSV (forrás: psv.nl)

Groningen – PSV Eindhoven 0-3 (0-1)
Helyszín: Amsterdam Arena
Gólszerzők:
de Jong (25′, 64′), Maher (50′)

A bajnoki címvédő PSV és a nemzeti kupagyőztes Groningen csapott össze Hollandiában, a Szuperkupáért. Kiegyenlített volt mezőnyben a játék, viszont az eindhoveni csapat veszélyesebb volt kapura, s a második kapura irányuló kísérlete be is ment! A 25. minutumban de Jong fejelte kapuba a keresztlabdát, előnyhöz juttatva együttesét hazai környezetben, a Philips Stadionban (0-1). A félidő hajrájáig igazán nagy lehetőség nem alakult ki, viszont a 43. percben a Groningen csapata hagyott ki ziccert – Linssennek nem volt szerencsére, ugyanis lövése után a labda a kapufán csattant!

A szünet után hamar betalált a PSV, amely ezzel már kétgólosra növelte előnyét. Az 50. percben Maher lőtte rá laposan a labdát, és jól döntött, ugyanis a játékszert nem tudta védeni Padt, és a kapuban landolt a labda (0-2). De nem csak 25 percenként képes gólt szerezni a bajnokcsapat, ezt pedig az újabb találatával duplázó de Jong bizonyította a 64. minutumban. A támadó a kipattanóra csapott le, majd vágta be a labdát a léc alá, mellyel alighanem eldöntötte a trófea sorsát a holland (0-3). A 89. percben Mahi szabálytalankodott a tizenhatoson belül, így a PSV tizenegyeshez jutot. A labda mögé a következő minutumban Guardado állt, de nem járt sikerrel, így nem változott az eredmény. A PSV 3 évvel ezelőtt nyerte meg legutóbb a Szuperkupát, de ezúttal könnyedén vette az akadályt az eindhoveni csapat.

Nagy Dávid