Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: A Juve korábbi csatárát szerződtették

Csatárínségben szenved az NB I-es Újpest, így kénytelen volt igazolni. Végül egy korábbi Juventus-futballistára esett a választás.

fotó: ujpestfc.hu

fotó: ujpestfc.hu

Nem lehet azt mondani, hogy lenne neve Európában Mbaye Diagne-nek. A szenegáli támadó a Juventus alkalmazottja volt, de rendre kölcsönben szerepelt, így a Serie A légkörét nem tapasztalhatta meg. Az olasz rekordbajnok előbb a francia Ajacciónak, a belga Liérse-nél és a Westerlónál és a szaúdi Al-Shabaabnál is. A 191 centi magas támadó posztjáról a következőket mondta a lila-fehérek honlapján: „Az előző klubnál nem igazán találta az edző az igazi helyem, mindenhol kipróbált, holott én vérbeli középcsatárnak tartom magam, ezért nem is nagyon szeretnék foglalkozni a múlttal, előretekintek. Úgy hallottam, az Újpestnek épp egy ilyen befejező csatárra van szüksége, bízom benne, hogy az elvárásoknak meg fogok felelni, és mind az edző, mind a szurkolók meg lesznek elégedve a teljesítményemmel.”

Diagne elmondta, még nem járt hazánkban, ellenben sok jót hallott már az országról: „Azt tudtam, hogy van egy ilyen nevű ország, és azt is tudtam, hogy hol helyezkedik el Európában, valamint egyszer hallottam, hogy sok szép látnivaló van itt, ebből gondoltam mindig is, hogy lenyűgöző ország lehet. Amit eddig láttam, ezt mind igazolja is – fogalmazott, majd beszélt az Újpestről is, arról, hogy hallott-e a klubról. – Nem, de a menedzserem igen. Nagyon jókat mondott nekem, elmondta, hogy a klub az egyik legnagyobb múlttal rendelkező magyar focicsapat, és hogy sokszoros bajnok hazájában. Nekem ennyi már elég is volt, hogy felkeltse az érdeklődésemet, és eljöjjek megnézni. Ezek után, amilyen légkört itt tapasztaltam, nem volt kérdés, hogy ezt a csapatot választom. Szeretném az együttest további győzelmekhez segíteni.”

Hogy aztán mi sül ki a szenegáli szerződtetéséből, megjósolni is lehetetlen, mert láttunk már olyat, hogy nagy dérrel-durral bejelentettek valakit, aztán hónapok múlva fű alatt kellett hazasunnyognia, köszönhetően „parádés teljesítményének.

Gavalovits Sándor