Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Továbbjutott a Marseille

Az F csoport mérkőzéseivel folytatódott tovább az Európa Liga csoportköre csütörtök este. A kvartett éllovasa, a Braga a cseh Slovan Liberecet fogadta. A másik találkozón a Marseille hazai pályán küzdött azért, hogy elmozduljon a még kiesést érő 3. helyről. Ellenfele, a biztos kieső holland Groningen volt.

F Csoport

12310630_1039502729434527_6116978976000268842_n

Braga – Slovan Liberec 2–1 (1:1)
Gólszerzők:
 Ferreira (42’), Crislan (92’) ill. Jefremov (35’)

A mérkőzés elején még csak kóstolgatták egymást a csapatok. 13 percet kellett várni az első komolyabb helyzetre. A Liberec játékosa, Kerbr ereszt meg egy távoli lövést. A labda a léc alá tartott, ám a hálóőr, Matheus résen volt, és védeni tudott. A 17. percben a Liberec kapuja forgott veszélyben. Ám Hassan lövését a portásnak sikerült hárítania. A 29. percben Marek Bakos hatalmas ziccert hibázik. Csapattársa a 35. percben már pontosabban lő. Pokorny ugratja ki jól Efremovot, aki él is a lehetőséggel. Ezzel vezetést szereznek a vendégek. Még ebben a félidőben érkezik a hazai válasz. Silva beívelését követően Ferreirának már csak a hálóba kell passzolnia a játékszert. A szünetre döntetlennel vonulnak a csapatok.

A második félidő elején a hazaiak játékosa, Rafa verekedte át magán két védőn, és lőtt a tizenhatoson kívülről, ám a kapus hárítani tudott. A vendégektől Efremov gólt szerez az 53. percben, de nem sokáig tart az öröme, mert a partjelző zászlaja mást mutat. A találat érvénytelen. A mérkőzés hátralévő részében a Braga ostromolta ellenfele kapuját. Előbb Silva lövésébe állnak bele a védők, majd Rafa próbálkozását hárítja a kapus. A hosszabbításban azonban Rafa gólpasszt ad. A labda a tizenhatoson belül Crislan elé kerül, aki a kapu bal sarkába lő. Ezzel megszerzi a Braga a 3 pontot. Ők már biztosan továbbjutottak a következő körbe. A Liberec ezzel a vereséggel elvesztette a második helyét.

yan_5244_0

Marseille – Groningen 2–1 (1:0)
Gólszerzők: 
NKoudou (28’), Batshuayi (88’), ill. Maduro (50’)

A Marseille hazai pályán nem vehette félvállról a Groningen elleni mérkőzést. A találkozót megelőzően a franciák csak a tabella 3. helyén álltak, így mindent meg kellett tenniük azért, hogy előrébb léphessenek. Már a kezdő sípszó után látszott, hogy a franciák rendesen odateszik magukat a pályán. A 9. percben egy briliáns egyéni akciót követően Lucas Ocampos cselezi be magát az ötösön belülre, de lövése kevéssel a kapu fölé szállt. Nagy lehetőséget szalasztott el a Marseille. A 28. percben Batshuayi lőtte el a labdát kissé váratlanul, így Sergio Padt kapus kisebb nehézségek árán, de védeni tudott. A kipattanó labda, azonban marseillei játékos elé került. N’Koudou másodjára már nem hibázott. Előny a hazaiaknál. Ebben a félidőben már nem született több találat.

A második játékrész elején hamar jött a válasz a vendégek részéről. Egy szögletet követően a hazaiak védője, Mandy ér szerencsétlenül a labdába, ami továbbpörög Maduro elé. Közelről már nem hibázik, ezzel döntetlenre módosul az eredmény. A 63. percben ismét vezethetnének a hazaiak, de a próbálkozás nem sokkal a kapu mellé száll. Marseille dominál ebben a félidőben, sorra alakítják ki a helyzeteket. Kérdés, hogy a Groningen meddig bírja ezt a hatalmas nyomást. A 88. percben  Batshuayi ugrik magasabbra, mint a védők, és a hálóba fejel. Ezzel a találattal a Marseille megkaparintotta a három pontot. A Liberec botlása miatt előreléptek a 2. helyre. A Groningen az utolsó fordulóban már nem tud elegendő pontot gyűjteni a továbbjutáshoz, így búcsúzott a sorozattól.

Tabella: 

Névtelen

Góllövőlista:

gólosEL

kép: Braga és Marseille Facebook

Nagy Gábor