Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kassai Viktorék utódját keresi az ország!

A megyei labdarúgásban beállt a téli szünet, így az elmúlt évekhez hasonlóan ismét elindul az országos szintű sípmester-toborzás.

12325598_882857665117100_1899924016_o

A hagyományokhoz híven az őszi szezon befejeztével minden megyei játékvezető bizottság meghirdette saját tanfolyamát az érdeklődő, leendő focibírók számára. Az országos összegzés alapján elmondható, hogy az utóbbi időben jelentősen megnövekedett az érdeklődés ez iránt a szakma iránt, ahogyan azt Arany Tamás, korábbi nemzetközi szintű játékvezető is elmondta.

Szerencsére egyre többen érdeklődnek idehaza is a játékvezetés felől, ami azért szerencsés, mert minél nagyobb a merítési lehetőség, annál nagyobb az esély arra, hogy több, nemzetközi szinten is jegyzet bírónk legyen. 2011-ben, amikor Kassai Viktor BL-döntőt vezethetett, rendkívül megnőtt a pályázatok iránt az érdeklődés. Bízzunk benne, hogy ez idén is hasonló lesz. Az ő szemük előtt több minden is lebeghet: egyrészt a magyar játékvezetők folyamatosan kapják a nemzetközi meccsek levezetését a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában, ez is mutatja, hogy itthonról is oda lehet kerülni ezekbe a nívós sorozatokba. De az is köztudott, hogy idehaza is bevezetésre került a profi játékvezetői státusz, ami lehetővé teszi, hogy anyagilag is megbecsült bíróink legyenek, ennek köszönhetően egy egész életpálya is lehet a játékvezetői hivatás. Bízunk abban, hogy a most a tanfolyamokra jelentkezők közül kerülnek ki a jövő Palotai Károlyai, Puhl Sándorai vagy Kassai Viktorai. Mindenkit biztatok, hogy tegyen egy próbát!

Az érdeklődők folyamatosan frissülő információkhoz juthatnak a tanfolyamokkal kapcsolatban az alábbi Facebook oldalon: https://www.facebook.com/jatekvezetoitanfolyam/?fref=ts

Bács András