Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Hajtós mérkőzésen győzött a Debrecen!

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonását egy keleti összecsapás nyitotta meg, melyen a Nyíregyháza a Debrecent fogadta. A Mátyus János által vezetett hazai gárdát egyáltalán nem volt szabad lebecsülniük Kondás Eleméréknek, mivel rengeteg korábbi NBI-es játékos alkotja a Szpari keretét, akik közül jó páran megjárhatták a Lokit is. 

DEBRE2015070202913

Nyíregyháza Spartacus (III.) – Debreceni VSC 1-2 (1-1)
Helyszín:
Városi Stadion ; vezette: Bognár Tamás
G.:
Rezes(25.) ill. Brkovic(36.) , Ferenczi(90+4.)
Kiállítás: Rubus(80., két sárga) ill. –

A 3. percben a Loki oldalára jegyezhettünk fel egy lehetőséget. Egy pontrúgást követően Szakály Péter elé csorgott a labda, de a rutinos középpályás fölé durrantott a kapu torkából. A 25. minutumban a hazaiak szerezték meg a vezetést. A gólt a korábbi debreceni labdarúgó, Rezes László szerezte. A Nyíregyháza nem örülhetett sokáig, hiszen a 36. percben egy szöglet után Brkovic bólintott a hálóba. Az első félidő izgalmas játékot hozott, mely során két találat is született, emellett több ígéretes támadást is láthattunk mindkét csapat részéről. 

A fordulást követően a 47. minutumban Tisza Tibor próbálkozott, de a csatár lövése elkerülte a kaput. Bő negyedórával később Lázár üresen fejelhetett, de a védő nem tudott élni a lehetőséggel. A 80. percben a Nyíregyháza megfogyatkozott, miután Rubus Tamás összeszedte második sárga lapját is. A 86. minutumban Ferenczi lőhetett kapura, de Ovszijenko hárítani tudta. A 94. percben azonban jött a dráma. Ismét Ferenczi került helyzetbe, aki ezúttal nem hibázott. A második félidő nagy részét inkább a Debrecen uralta. Kondás Elemér tanítványai jóval előbb is eldönthették a mérkőzést. Ennek ellenére a Nyíregyháza egyáltalán nem okozott csalódást, hiszen a mérkőzés különböző periódusaiban igen megnehezítették a Loki dolgát. 

Képforrása: www.telesport.hu

Németh Boldizsár