Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ifjúsági BL: Kiesett az Arsenal és a Sevilla is! – eredmények

Kedden megkezdődött az Ifjúsági Bajnokok Ligája egyenes kieséses csapata. Az őszi csoportgyőztesek erőnyerőként szemlélik, ahogyan a csoport másodikok és az bajnoki ág nyertesei összecsapnak a nyolcaddöntőbe jutásért. A Middlesbrough esélyt sem adott ellenfelének, az Arsenal és a Sevilla pedig búcsúzott a sorozattól. 

uefayouthleague

Ajax u19 – Sevilla u19 3-1 (1-1)
G: 
Dekker (14.), Van de Beek (49.), Nouri (79.) ill. Nane (36.)

A holland iskola mégis csak holland iskola, az Ajax pedig Európa egyik legjobb és legnagyobb utánpótlás nevelő klubja. Idén változott a rendszer, nem csak a felnőtt BL-főtáblán szereplő együttesek u19-es csapatai szerepelnek a sorozatban, indult egy bajnoki ág is, melyet itt az egyenes kieséses szakaszban fésültek össze. Méghozzá úgy, hogy a csoportokat megnyerő csapatok erőnyerőként kvalifikálták magukat a nyolcaddöntőbe, a második helyezettek pedig a bajnoki ágról érkező csapatokkal mérkőzhetnek a nyolcaddöntőbe jutásért. Ilyen, bajnoki ágról érkező csapat idén az Ajax, mely az erőviszonyoknak megfelelően, a második játékrészben egyértelművé tette, hogy melyik a jobb csapat

Anderlecht u19 – Arsenal u19 2-0 (2-0)
G: 
Van Camp (8., 28.) ill. –

Belga, kontra angol iskola, két igen erős és merőben különböző stílus. Noha az Arsenal többet birtokolta a labdát és jó kísérletező kedvben is voltak a játékosok, Van Camp játékára nem volt ellenfele a védelemnek. A fiatal belga szűk fél óra alatt lerendezte a párharcot, s immáron öt gólos a sorozatban. A 17 esztendős belga középpályás Orel Mangala két gólpasszt jegyzett.

Middlesbrough u19 – Dinamo Kijev u19 5-0 (2-0)
G: 
Cooke (8.), Pattison (31.), jakupovic (49.), Coulson (68.), Wheatley (78.) ill. –

Mezőnyben nem, de a kapu előtt hatalmas különbség volt a két csapat között, avagy az angol bajnok mint úthenger az aszfalton, úgy suhant át angol ellenfelén. A gólok megoszlottak.

A folytatásban szerdán:
16:00 Salzburg u19 – AS Roma u19
17:00 Pribram u19 – CSZKA Moszkva u19
17:00 Midtjylland u19 – Atletico Madrid u19
18:00 Celtic u19 – Valencia u19
18:00 Elfsborg u19 – Real Madrid u19

Őszi Ádám