Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Baumgartlinger első Bundesliga gólja okozta a Schalke vesztét – videóval

A hétvégén a 21. fordulóval folytatódott a Bundesliga, a forduló nyitómérkőzésén a Mainz hazai pályán fogadta a Schalke együttesét. A két csapat legutóbbi őszi találkozóján a Schalke győzött 2:1 arányban.

12743758_1100366403318406_3121850056563704607_n

Mainz – Schalke 04  2:1 (1:0)
Helyszín: Coface Arena, Mainz, 32 107 néző Vezette: Grafe
Gólszerzők: Bussmann (33.), Baumgartlinger (80.) ill. Belhanda (46.)
Sárga lap:Baumgartlinger (43.), Donati (81.) ill. Caicara (45.)

Mainz: Karius – Bussmann, Bell, Balogun, Donati – Latza, Baumgartlinger – Sampeiro (De Blasis 83.), Malli (Frei 87.), Clemens – Cordoba (Bungert 94.) Vezetőedző: Schmidt

Schalke 04: Fahrmann – Kolasinac, Neustadter, Matip, Caicara (Riether 66.) – Goretzka, Geis (Schopf 80.) – Belhanda, Meyer, Sane (Di Santo 84.) – Huntelaar Vezetőedző: Breitenreiter

Az elmúlt két fordulóban mindkét csapat begyűjtötte a maximálisan megszerezhető 6 pontot. A Mainz legutóbb Hannoverben tudott győzni, míg a Schalke hazai pályán, a Wolfsburg ellen diadalmaskodott. Az elmúlt 6 mecséből 4-et megnyert a Schalke. Érdekesség, hogy Geis éppen Mainzból igazolt a nyáron Gelsenkirchenbe és az utóbbi hetekben remekül teljesít. Hatalmas tempóban kezdődött a találkozó az első tíz percben mindkét csapat veszélyes volt, de a hazaiak előtt adódodtak nagyobb gólszerzési lehetőségek. Fährmann kapusnak kétszer is védenie kellett. A 12. percben nagy helyzet adódott a Schalke előtt is, Kolasinac beadására remek ütemben érkezett Goretzka, azonban lövését a kapus hárítani tudta. Amilyen nagy ütemben kezdődött a találkozó, olyan nagy ütemben esett vissza a színvonal az első félidő felénél. A hazaiak nagyon szervezettten  hátul adogattak, semmi kockázatvállalással. A 33. percben a hazaiak szereztek vezetést, az első Bundesliga gólját szerző francia védő Bussmann révén.

A második félidőben, fél perc sem telt el és egyenlített a Schalke. Sané beadását Meyer rúgta kapura de óriási mentést muatott be a hazaiak védője Bell. A kipattanónál viszont már nem tudtak menteni sem a védők sem a kapus Belhanda lőtte a kapuba a játékszert, ezzel a marokkói is első Bundesliga gólját szerezte. A bekapott gól megfogta a Mainz együttesét, de a Schalke nem tudta kihasználni helyzeteit. A 80. percben ismét a hazaiak szereztek vezetést, Malli beadását Baumgartlinger közvetlen közelről fejelte a hálóba Fährmann tehetetlen volt. És ezzel Baumgartlinger is pályafutása első Bundesliga gólját szerezte, 112 mérkőzését kellett erre várnia az orsztrák játékosnak. A 87. percben kis híján kiegyenlített a Schalke, egy szögletet követően Matip révén azonban mellé ment a fejese. Ezzel a győzelemmel a Mainz pontszámban beérte a Schalke együttesét. Amennyiben a hétvégén győz a Leverkusen és a Mönchengladbach a Schalke egészen a hatodik helyre csúszhat vissza a tabellán.

https://www.youtube.com/watch?v=G7t0xR0HayI

Kép forrása: Mainz hivatalos facebook oldala

Ondik Gábor