Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futsal: Nehéz feladat vár Dróth Zoliékra!

Pénteken Belgrádban, az Eb helyszínén a torna szünnapján elkészítették a szeptemberi 2016-os futsal-világbajnokság európai pótselejtezőinek párosítását. A magyar válogatott a legutóbbi európa-bajnok és Vb-bronzérmes Olaszország legjobbjaival találkozik tavasszal.

futsalvalogatott629

Péntek délben elkészítették a pótselejtezős párosításokat, és mivel a magyar válogatott az előző körben a belga, és az angol válogatottat megelőzve, viszont az ukránoktól elszenvedett vereség miatt csoport másodikként jutott tovább, így sajnos sejteni lehetett, hogy nem vár könnyű ellenfél majd Dróth Zoliékra. Azonban az olasz válogatottal tényleg az egyik legnehezebb riválist sodorta Fortuna válogatottunk elé. A Taljánok legutóbbi három világbajnokságukon mindig bejutottak a legjobb négy közé: egyszer ezüstérmes (2004), kétszer bronzérmes lett (2008, 2012). Az ötszörös világbajnok Brazília és a kétszeres aranyérmes Spanyolország mögött a háromszor a dobogóra lépő Olaszország áll a harmadik helyen az 1989 óta létező világbajnokság eredményességi rangsorában.
A legutóbbi 2014-es Belgiumi Eb-ét megnyerő olaszok a most zajló Európa-bajnokságon továbbjutottak a csoportjukból, de a legjobb nyolc között 5–2-re kikaptak Kazahsztántól, és kiestek. A mieink két tisztes vereséggel zárták a szerbiai kontinenstornát, amelynek döntőjét szombaton Spanyolország és Oroszország vívja.

Tudtuk, hogy nem várjuk könnyű helyzetből a sorsolást, hiszen nem nyertük meg a selejtezőcsoportot Győrben – kommentálta a sorsolás eredményét Trencsényi János csapatkapitány az mlsz.hu-nak. – Az egyik legerősebb ellenfelet kaptuk, ugyanis az Eb-csoportmeccseken az olaszok még gólt sem kaptak, majd a legjobb nyolc között a kazahok ellen balszerencsés körülmények között estek ki. A célunk, hogy minél szorosabb meccset játsszunk velük. A kazah vagy azeri válogatottat szívesebben kaptam volna, de természetesen ott sem mi lettünk volna az esélyesek.

Az olasz válogatott egyébként a Vb-selejtező előző körében majdnem elvérzett, hiszen kikaptak a szlovák válogatottól az utolsó csoportmeccsükön, és így körbeverés után három hat pontos csapat zárt a csoportban, de az azzuriknak volt messze a legjobb gólarányuk és végül jutottak tovább a szlovákokkal együtt, a macedón válogatott kárára.

A világbajnokságon – amelyet 2016. szeptember 10. és október 1. között rendeznek meg Kolumbiában – Európát a pótselejtező hét párharcának győztesei képviselik. A vb-n 24 válogatott vesz részt.

AZ EURÓPAI VB-PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA
Magyarország–Olaszország
Szlovénia–Spanyolország
Szlovákia–Ukrajna
Lengyelország–Kazahsztán
Szerbia–Portugália
Fehéroroszország–Oroszország
Hollandia–Azerbajdzsán

Az első mérkőzéseket március 20. és 23. között, a visszavágókat április 10–13-án játsszák.
A párosításokban második helyen a kiemeltek – ők kezdenek idegenben.

Fotó: mlsz.hu

Becz Tamás