Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: otthon játszik a Barcelona és a Real – ELŐZETES

Hétvégén már a 24. fordulóval folytatódik a spanyol pontvadászat. A Barcelona és a Real Madrid otthon, míg a tabella második helyén álló Atletico idegenben próbálja majd begyűjteni a három pontot.

11940071_841634729239394_677725665_o1

Péntek:
február 12. 20:30 Gijón – Rayo Vallecano

A Gijón az előző három fordulóban hét pontot szerzett, ennek köszönhetően már nincs kiesőhelyen a csapat – azonban a jó forma ellenére is nagy hajrára lesz szükség, hogy bennmaradjanak. A Rayo sem panaszkodhat, ami az előző hetek eredményeit illeti, hiszen ők az elmúlt négy meccsen nem kaptak ki. A két csapat között jelenleg egyetlen pont a különbség.

Szombat:
február 13. 16:00 Real Madrid – Atlhletic Bilbao (Sport2)
február 13. 18:15 Villarreal – Malaga (Sport2)
február 13. 20:30 Valencia – Espanyol (Sport1)
február 13. 22:05 Deportivo – Betis

A forduló talán leginkább várt összecsapása a Real-Bilbao meccs lesz. Mindkét együttes számára fontos a három pont megszerzése. Zidane csapatának már nem igazán szabad hibáznia, ha a bajnokságban még akarnak valamit, a Bilbao pedig az Európa Liga indulásért küzd, és a Celtával ők is kiélezett csatát vívnak. A Villarreal viszonylag bebiztosította a negyedik helyét, és az előző öt fordulóban nem kaptak ki, így mindenképpen ők az esélyesei a Malaga elleni mérkőzésnek. A Valencia-Espanyol páros a liga két legrosszabb formában lévő csapata, a hazaiak október vége óta nem nyertek a bajnokságban, míg a katalán csapat az utolsó tíz meccséből csak egyszer tudta megszerezni a három pontot – a Valencia jelenleg négy, míg az Espanyol egy pontra van a kieséstől, tehát mindkét csapat számára fontos lenne egy győzelem.  A nap utolsó meccsén az a Deportivo fogadja a Betist, amely az előző négy fordulóban döntetlent ért el – a sevillai csapat az előző körben a Valenciát verte, néhány hete pedig a Real Madrid ellen is pontot szerzett.

Vasárnap:

február 14. 12:00 Real Sociedad – Granada (Sport1)
február 14. 16:00 Sevilla – Las Palmas
február 14. 18:15 Eibar – Levante
február 14. 18:15 Getafe – Altetico Madrid (Sport2)
február 14. 20:30 Barcelona – Celta Vigo (Sport2)

Vasárnap a remek formában lévő Sociedad fogadja a jelenleg utolsó előtti helyen álló Granadát – a baszkok az előző körben öt góllal verték az Espanyolt, azelőtt pedig a Betis ellen is megszerezték a három pontot. A nap második meccsén az EL-helyért harcoló Sevilla otthonába látogat a kiesés ellen küzdő Las Palmas – a vendégek az előző tíz meccsükből ötöt is elveszítettek. A Levante jelenleg az utolsó helyen áll, öt pontra vannak a még bennmaradást érő helytől, a valenciai csapat azonban az elmúlt hetekben két győzelmet is szerzett, ennek ellenére hazai pályán mindenképp az Eibar számít esélyesnek. A forduló utolsóelőtti meccsén madridi rangadót rendeznek, a Getafe a középmezőnyben foglal helyet jelenleg, a kieséstől nem kell tartania, az Atleticónak pedig szüksége van a három pontra, ha nem akar még inkább leszakadni az éllovas Barcelona mögött. A forduló utolsó meccsén a címvédő Barcelona a Celtát fogadja. A meccs külön pikantériája, hogy az odavágón a Celta 4-1-es, kiütéses vereséget mért a katalán csapatra – Luis Enrique minden bizonnyal szeretne visszavágni a súlyos vereségért.