Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdaiék menekülnének a stadionjukból

Legszívesebben elmenekülne a berlini Olimpiai Stadionból a Bundesligában szereplő  Hertha BSC labdarúgócsapata, melyet Dárdai Pál irányít.

2091988410-fussball-dfb-pokal-viertelfinale-nuernberg-hertha-2ba7

Dárdai Pál csapata jelenleg az ötödik helyen áll a Bundesligában két fordulóval a vége előtt, és jó esély van arra, hogy jövőre az Európa-ligában vagy a Bajnokok Ligájában szerepeljen a  fővárosi klub. Azonban a Hertha menekülne a stadionjából a bérleti díjak miatt, mert az Olimpiai Stadiont csak bérlik. A klub már régóta tervezi, hogy saját stadiont épít, de eddig nem jött össze a beruházás.

Az üzemeltető a bérleti díjakat nagyon megemelte, a jelenlegi bérleti szerződés értelmében a berlini klub évi 4 millió eurót fizet  2017-ig. Azonban az új szerződés szerint ami közel 15 évre szólna ez az összeg már évi 7,5 millió euróra emelkedik, ami a jelenlegi duplája. Ráadásul további összegeket kellene fizetnie a Herthának a catering jogokért, a hírek szerint 1-1,5 millió eurós összeget.  Tehát 15 év alatt a Herthának 127 millió eurót kellene kifizetnie az Olimpiai Stadion bérleti díjáért. A berlini klub menedzsere Michael Preetz felháborodott az összegeket hallva. Szerinte 127 millió euróból, már egy új stadion jelentős részét állni tudnák.

Forrás: Bild

Ondik Gábor