Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Zidane szerint keményen kell harcolniuk, Ramos csak a győzelmet tartja elfogadhatónak

A ma esti Bajnokok Ligája-döntő előtti sajtótájékoztatón a Real Madrid edzője, Zinedine Zidane, és csapatkapitánya Sergio Ramos válaszolt az újságírók kérdéseire. A francia tréner szerint a kemény munka fogja meghozni a sikert, míg a spanyol védő úgy gondolja, hogy a vereséggel nem használnák ki a lehetőséget. 

14643679123801

Forrás: Marca

A két csapat 2014-ben már szembenézett egymással a Bajnokok Ligája-döntőjében, és akkor a királyiak hagyták el győztesen az Estádio da Luz gyepét. Zidane akkor még mint másodedző volt a Real Madridnál, Carlo Ancelotti mellett. Annak ellenére, hogy az Atlético Madrid egy keményebb fizikai stílust képvisel, Zidane nem gondolja úgy, hogy a játék nagyon eldurvulna, ez inkább csak több munkát igényel a játékosoktól.

“Azt hiszem, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. De hogy kemény vagy agresszív? Egyik sem, inkább csak bonyolult és nehéz lesz, de mi ezt már tudjuk és fel is készültünk rá. Egy döntőben teljesen normális, ha egy kicsit problémás a játék. Meg kell szenvedni azért, hogy nyerjünk.”

Zidane a játékukról is beszélt, illetve azt is megemlítette, mi lenne, ha mégsem sikerülne elnyerni a trófeát.

“Mindenek felett jól kell védekeznünk, amikor nem mi birtokoljuk a labdát, és mindennek tetejében ott van a támadó hármasunk is. De a legfontosabb, amit szombat este tennünk kell: futni, futni és még többet futni. Ha veszítünk, azt nem kudarcként kell megélnünk, mert azt már senki nem veheti el tőlünk, hogy idáig jutottunk. A kudarc a hozzáállásunkból fakadhat, és ha nem megfelelően fejezzük ki magunkat.”

A ma esti Bajnokok Ligája-döntő az első lesz Zidane-nak valódi edzőként. Legutóbb, amikor játékosként lépett pályára egy BL-fináléban, megnyerték a trófeát, és elmondása szerint nem érez különbséget a két élmény között.

“Ugyanazt érzem most is, mint akkor. Természetesen más a két szituáció, de boldog vagyok, hogy itt lehetek, és boldog vagyok amiatt, ami velem és a csapattal történt. A döntőt elérni nem könnyű feladat. Amit a játékosok csináltak idén, az fantasztikus volt, az pedig, hogy a döntőbe kerültünk, csak a hab a tortán. Ahogy az várható volt, egy kicsit ideges vagyok most. Amint elkezdődik a meccs feszültebbé válok, de ez természetes, az edzőség velejárója. Szeretem ezt a fajta nyomást. Carlo Ancelotti mondta azt nekem egyszer: ‘Remélem, hogy ezt egyszer vezetőedzőként is megtapasztalod.’ És most itt vagyok, és Carlora fogok gondolni közben.”

Rákérdeztek Cristiano Ronaldo egészségi állapotára is, és Zidane tisztázta, hogy a portugál fitt és egészséges.

“Korábban érzett egy kis fájdalmat, de mára már 100 százalékos állapotban van. És egyébként is, ha a BL-döntőben játszol és érzel egy kis fájdalmat, biztosan megfeledkezel róla, ha a pályára lépsz. Holnap ott lesz a San Siroban.”

14643678713369

Forrás: Marca

A Real Madrid csapatkapitánya is nyilatkozott a sajtónak. Két évvel ezelőtt az ő góljával dőlt el a találkozó a 93. percben, amellyel elérték a hosszabbítást és onnantól kezdve az Atléticonak esélye sem maradt a győzelemre. Zidane-nal egyetértve szerinte sem lenne rossz teljesítmény, hogy idáig eljutva elveszítik a döntőt, de mindenképpen csak a győzelem elfogadható. 

“Nem lenne kudarc a döntő elvesztése, de egy óriási esélyt hagynánk veszni azzal, ha nem nyerjük meg a trófeát. A játék során a lehető legkevesebb hibát kell elkövetnünk, mert az Atlético könyörtelenül ki fogja használni azokat, ezért teljes mértékben koncentráltaknak kell lennünk. Tudjuk, hogy mit vár el tőlünk Zidane, így követnünk kell minden utasítását. Mint csapat, áldozatokat kell hoznunk, és hinnünk kell abban, hogy minden jól fog működni.”

Ramos szerint előnyük származik abból, hogy már nyertek Bajnokok Ligáját, ez pedig teher lehet az ellenfél számára. A spanyol ennek okán visszaemlékezett a két évvel ezelőtti győzelemre is, de leszögezte, hogy nem csökkent a vágyuk az újabb trófea iránt.

“Gyönyörű emlékeim vannak az akkori döntőről, és nem változtatnék meg semmit. De ami  Lisszabonban történt, az már csak a múlt. Úgy lépek majd pályára ma este, mintha soha nem nyertem volna még Bajnokok Ligáját.”

Szigeti Andrea