Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Mönchengladbach nyerte a forduló rangadóját! – videóval

A mai nap folyamán bonyolították le az első forduló rangadóját is, melyen a Borussia Mönchengladbach a Bayer Leverkusent fogadta. Az összecsapás minden tekintetben kielégítő volt a szimpatizánsok számára, hiszen rengeteg helyzetet láthattunk, parázs volt a hangulat, illetve három gól is született. A végén a hazaiak örülhettek, mivel otthon tartották a maximális pontszámot. 

D179F67B-E77B-4BE6-8B98-A19F7007F247

Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 2-1 (1-0)
Helyszín:
Borussia-Park
Gólszerzők:
Hahn(45+1.), Stindl(85.) ill. Pohjanpol(80.)
Sárga:
Kramer(41.), Stindl(74.), Strobl(90+4.) ill. Toprak(65.), Bellarabi(74.), Wendell(75.)
Kiállítás:

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Jantschke(Vestergaard 46.) – Traore(Johnson 61.), Strobl, Kramer, Wendt – Stindl- Hahn(Hazard 84.), Raffael. Vezetőedző: André Schubert

Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Tah, Toprak, Wendell – Aranguiz(Pohjanpol 78.), Baumgartlinger – Bellarabi, Kampl, Calhanoglu(Mehmedi 64.) – Volland(Brandt 64.). Vezetőedző: Roger Schmidt

Mindössze 6 percet kellett várni egy veszélyesebb szituációig, ekkor a vendégek végezhettek el szögletet, a beívelésről azonban lemaradt a középen érkező Tah, igaz éppen csak. A 16. minutumban Volland próbálkozott, a labda viszont pont Sommer kezei között kötött ki. A 20. percben óriási lehetőség előtt adódott a Mönchengladbach előtt, Raffael kísérletét bravúrral védte, majd a kipattanót követően Wendt sem tudott túljárni az eszén. A 33. minutumban Bellarabi eresztett meg egy távoli löketet, amit a hazaiak portása hárított. A 41. percben Volland szabadrúgása után Tah bólintott a kapu irányába, fejese azonban a keresztlécen csattant. Nem sokkal később egy gyönyörű akció végén Hahn került helyzetbe, aki nem élt vele. A ráadásban már nem hibázott, egy ordító védelmi hibát követően magabiztosan vette be Leno hálóját.  

A fordulás után gyorsan egyenlíthetett volna a Bayer, a 49. minutumban Calhanoglu adott remek passzt Kampl számára, a szlovén középpályás viszont nem tudta gólra váltani a kínálkozó ziccert. Néhány perccel később Bellarabi próbálkozott, de Sommer számára nem okozott gondot a lövése. Az 54. minutumban Lenot is megdolgoztatták, Raffael szabadrúgását óriási bravúrral paskolta szögletre. A 80. percben egalizálni tudott a vendég együttes, a nemrég beállt Pohjanpol fejjel vette be a Gladbach kapuját. A vendégek nem sokáig örülhettek, hiszen a 85. minutumban Stindl révén megint előnybe kerültek a hazaiak. 

A mérkőzés összefoglalójáért katt!