Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A lyoni tehetségnek mindegy, hogy Real vagy Barca

Bár viszonylag sérülékeny játékosnak számít, mégis a francia bajnoki címről álmodozó Olympique Lyon egyik legnagyobb értékének tartják Nabil Fekirt. Az algériai származású játékos korábban már a francia válogatottban bemutatkozott, ám egyelőre nem számít stabil kerettagnak.

Nabil Fekir - Forrás: redandwhitekop.com

Nabil Fekir – Forrás: redandwhitekop.com

A 23 esztendős Fekirt mégis körüllengi valamiféle aura, amely miatt már évek óta az egyik leg figyelemre méltóbb tehetségként rója az éveket a Ligue 1-ben. Az biztos, hogy a Lyon már bebiztosította magát, lévén a középcsatár szerződése 2020-ig érvényes az előző évtized francia egyeduralkodójával. Tehát ahhoz, hogy mostanság Fekir távozhasson klubjától, bizony a vásárlónak komoly összeget kell kicsengetnie érte.

Szinte minden nyáron felreppen a hír, miszerint Fekirt csábítgatják a külföldi sztárcsapatok, jelen állás szerint azonban az ötszörös válogatott játékos egyelőre hazájában akar bizonyítani: elsőszámú szándéka, hogy Didier Deschamps kapitány rendszeresen meghívja a válogatottba. Természetesen ettől még Fekir is álmodozhat:
„Jelenleg 2020-ig a Lyonhoz tartozok, ahol nagyon jól érzem magam, mert ez nagy klub. Fejlődök évről évre. Nem tudom egyelőre elképzelni magam máshol. A La Liga egy olyan bajnokságot, amelyet kedvelek. A focijuk nagyon technikás. A Real Vagy a Barca? Mindkettő. A Real és a Barca is nagyon jó csapat, jó focit is játszanak. Számomra ez a két legjobb csapat Spanyolországban.”.

Apropó, Fekir ott van az EB-ezüstös franciák legfrissebb VB-selejtezős keretében, a Bulgária és Hollandia elleni meccsek előtt.

Balogh József