Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A forduló nyertese a Roma-Milan duó lehet – előzetes

Tovább süllyedhet az Inter, amely akár edzőjét is veszítheti hét közben, miközben a magyarok közül a palermóiakra vár nehéz feladat.

nagyádámVScrotone001

A Juventus botlásával kiélezetté válhat az olasz pontvadászat. Massimiliano Allegri együttese a hétvégén a Milantól kapott ki, így aztán a lombardiai együttes – holtversenyben a Romával – két pontra megközelítette a címvédőt. Az biztos, hogy a piros-feketék nyomást helyezhetnek riválisaikra, amennyiben kedden győzelemmel zárnak a Genoa ellen. S ha a párosításokat vesszük figyelembe, a Romára sem vár megoldhatatlan feladat a Sassoulo otthonában, habár a zöld-feketék képesek meglepetést okozni, amivel könnyen segíthetnek a Sampdoriát fogadó Juventusnak. S ha már a címvédő. A Milan elleni vereség visszavezethető talán a kulcsjátékosok hiányára, ugyanis Leonardo Bonucci családi okok miatt nem lépett pályára, míg Chiellini, Asamoah, Pjaca és Dybala is maródi. Ráadásul a korábban rendre megfelelő teljesítménnyel kirukkoló játékosok közül többen is gyengébb formát mutatnak, de biztosan nem a Sampdoria lesz a forduló meglepetése.

patrice-evra-juventus-sampdoria_hxxqtv884ryk1os2p7tyvtpxc

Ami az Intert illeti, a milánóiak gyengélkedése tulajdonképpen évek óta tart, így az sem elképzelhetetlen, hogy a tabella második felében állomásozó kék-feketék a forduló után elköszönhetnek edzőjüktől, Frank de Boertől. S nemcsak az eredmények borzolják a kedélyeket, hanem a belső viták is, főleg Mauricio Icardi csapatkapitány és a szurkolók ellentétének elmérgesedése. Az biztos, hogy ebben az idényben az Inter ismételten nem lesz tényező a bajnokságban. Ennek következtében az lenne a meglepetés, ha nem a Torino sikerével zárulna az összecsapás.

icardi

Ami a magyarokat illeti, Nagy Ádám minden bizonnyal ismét bizalmat kap Roberto Donadonitól a Bologna kezdőjében, míg a palermói légiósok – Balogh Norbert, Sallai Roland – alighanem ismét csak a kispadon, vagy még ott sem kezdenek. Nagyék a Chievo vendégei lesznek, míg a szicíliaiak az Udinese együttesét fogadják.

Ami a további mérkőzéseket illeti, a Fiorentina stabil középcsapattá vált, a sereghajtó Crotone-t fogadják a violák, az Empoli a Napoli vendége lesz, míg a Pescara az élmezőnybe igyekvő Atalantát látja vendégül.

A program:
október 25., kedd
20.45 Genoa – Milan – tv.: Digi Sport 1

október 26., szerda
20.45 Chievo – Bologna – tv.: Digi Sport 3
20.45 Fiorentina – Crotone
20.45 Inter – Torino
20.45 Juventus – Sampdoria – tv.: Digi Sport 2
20.45 Lazio – Cagliari
20.45 Napoli – Empoli
20.45 Pescara – Atalanta
20.45 Sassoulo – Roma

október 27., csütörtök
20.45 Palermo – Udinese

A bajnokság állása:

seriea

Gavalovits Sándor