Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Fordult a kocka, kiesett a Galaxy

Hiába nyerte meg az odavágót a Galaxy, Colorado-ban a hazai jó játék és a szorult helyzetnek köszönhetően elvérzett a Los Angeles-i csapat.

cwm6-lyvqaasls3

Hiába küzdöttek a Galaxy játékosai, csapatuk búcsúzott a Playoff-tól (forrás: twitter.com/LAGalaxy)

MLS – NYUGATI FŐCSOPORT-ELŐDONTŐ, VISSZAVÁGÓ

Colorado Rapids – Los Angeles Galaxy 1-0 (0-0), h.u.: 0-0, b.u.: 3-1
Gólszerzők: Gashi (36′), ill. –

Az odavágón egy hete 1-0-ra diadalmaskodó Los Angeles-i Galaxy csapatára most idegenben várt a Colorado. Az első játékrészben szinte csak a hazai csapat mutatta magát, a vendégek kaput eltaláló lövésig sem jutottak. Az első játékrészben a legfontosabb mutatóban is ellenfele fölé kerekedett a Rapids, amely mezőnyben is nyerő volt. Bashi révén a hazai együttes a 36. percben vezetést szerzett, ezzel összesítésben egalizált (1-0)!

A második játékrészben kicsit fordult a kocka, a hazaiak kaput sem találtak, igaz, a Galaxy is csak egyszer, gól pedig nem született, mezőnyben is kicsit a Colorado fölé kerekedett a Los Angeles, de ez is elenyésző volt.

Jött a kétszer tizenöt perces hosszabbítás, és megintcsak a vendégek nem voltak képesek egyszer sem eltalálni a kaput. Hazai részről is csak egyszer sikerült ez, nagy veszély sem alakult ki, az eredmény nem változott. Viszont a Rapids óriási mezőnyfölényben játszott a ráadásban, a vendégek tényleg csak asszisztáltak.

A tizenegyespárbajt a Los Angeles kezdte. Elsőként a labda mögé Steven Gerrard állt, és az angol klasszis nem hibázott. Hazai részről Doyle érkezett elsőként, ő is sikeresen abszolválta a büntetőjét (1-1).
Jött dos Santos a következő sorozat elején, és jött a hiba is, a jó formában lévő mexikói fölé lőtte a labdát, Le Toux pedig nem hibázott, előnybe került a Colorado (2-1)! Ashley Cole érkezett a folytatásra, ám az ő büntetője is kimaradt, ezt a kapus védte, Pappa pedig tett róla, hogy kettővel menjen a Rapids (3-1)! A vendégek utolsó reménysége Larentowicz volt, de hiába bizakodtak a Galaxy-nál, ezt is fogta Howard (3-1)!

Sikerével a Nyugati Főcsoport döntőjébe jutott a tavaly ennél sokkalta sikertelenebb Colorado Rapids, ami reálisan is bajnoki esélyekre tör.

Nagy Dávid