Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Müller lekezelően beszélt San Marinóról, majd helyretették

Miután Németország 8-0-ra legyőzte San Marinót péntek este, Thomas Müller igen lekicsinylően nyilatkozott a városállam válogatottjáról. Ezt nem hagyta szó nélkül San Marinó-i Olimpiai Bizottság szóvivője, aki nyílt levélben tette helyre a játékost. 

864x486

Forrás: NOS.com

Thomas Müller a mérkőzés utáni nyilatkozatában csúnyán megsértette a San Marinó-i válogatottat, amikor megkérdőjelezte a csapat létjogosultságát, és feleslegesen tartotta az ellenük játszott világbajnoki selejtezőt is.

“Az ilyen meccseknek semmi értelme nincsen a profi futballban. Nem értem miért kell ilyen meccset játszanunk, amikor így is nagyon szoros az időbeosztásunk. Értem én, hogy számukra különleges a világbajnok ellen játszani, de csak felesleges kockázatot vállalunk az ezekkel.” – nyilatkozta Müller a lefújást követően. 

A San Marinó-i Olimpiai Bizottság szóvivője, Alan Gasperoni viszont nem hagyta annyiban a dolgot, és Facebookon, nyílt levél formájában 10 pontban összeszedte, hogy miért is fontosak az ilyen meccsek, főleg San Marino számára. A legtöbb pontban személyesen szólította meg a játékost, és keményen odaszúrt neki:

“A mérkőzés megmutatta, hogy egy ilyen gyenge csapatnak, mint San Marino sem tudtál gólt lőni, és ne mond, hogy nem voltál ideges, amikor Simoncini (a kapus – szerk.) hárította a lövéseidet.”

Emellett kiemelte, hogy nemcsak a válogatottnak, de a San Marinói embereknek és gyerekeknek is, akik szeretnek focizni, is fontosak az ilyen meccsek. Egyrészt láthatják a világbajnokot élőben játszani, másrészt a meccsből származó bevételeket fejlesztésekre tudják költeni. Hangsúlyozta, hogy pont az ilyen meccsek mutatják azt meg, hogy a futball mindenkié, aki szereti, és San Marino is a része ennek, akár tetszik neki, akár nem. A tizedik, utolsó pontban szúrt oda a legkeményebben Müllernek és a németeknek is:

“Viszont rájöttem, hogy hiába viselitek a leggyönyörűbb futballmezt, mindig is azok lesztek, akik fehér zoknit húznak a szandáljukhoz.”

Szigeti Andrea