Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi: repülnek a németek?

Az ősszel gyengébb teljesítményt nyújtó Ferencvárosnál, télen óriási változások lehetnek. Napok óta téma, hogy Cristian Ramirez Oroszországba igazolhat, de mostanra újabb távozókról lehet hallani. Egyes hírek szerint a vezetők megköszönik az eddigi munkáját a nyár leggyengébb igazolásának Oliver Hüsingnek, illetve a korábbi német utánpótlás válogatott Florian Trinksnek is.

florian-trinksMikor még minden szép és jó volt, Trinks aláírt a Fradihoz (fradi.hu)

Hüsing azóta keveset játszik, hogy a Bl-selejtezőben az ő öngóljának köszönhetően, hazai pályán döntetlent játszott a Ferencváros albán ellenfelével, majd a büntetőpárbajban kiesett. A Fradi őszi védekezése nagyon gyengére sikeredett, de az eltiltások következtében inkább a középpályás Vladan Csukicsot küldte inkább pályára a védelem tengelyében Thomas Doll, mint a honfitársát. Ezek a jelek is azt mondják, a korábbi Werder Bremen labdarúgónak kitelt az ideje az Üllői úton.

Florian Trinks 2015 januárjába érkezett a Népligetbe, kezdetben gyengébb teljesítményt nyújtott, de a tavaszi idény végére már – már felcsillantott valamit tudásából. Az őszi idény kezdetén a középpályás többször is hasznosan játszott, de szeptembertől egyre kevésbé került be a csapatba. A Gyirmót elleni bajnokin újra kezdett, de még a szünet előtt leparancsolta a pályáról a Thomas Dollt helyettesítő Máté Csaba.

Kik érkezhetnek helyettük? Először is a Soroksárra kikölcsönzött sajátnevelésű játékosok, hiszen az ősszel egyedül Csernik Kornél játszott néha – néha 1996.01.01 után született focistaként. (Haris és Csilus Ádám, hasznosan játszott egész ősszel Soroksáron, Holczer pedig a minden bizonnyal távozó Jova Levente helyére érkezhet a kispadra Dibusz Dénes mögé). Ralf Zumdick korábban ghánai szövetségi kapitány volt, így az ő kapcsolatainak köszönhetően, abból az országból is érkezhetnek afrikai labdarúgók. Illetve az NB I-es éllovasának a Vasasnak több játékosát emlegetik téli érkezőként. Osváth Attila 2015 őszén megsérült, tavasszal és most ősszel kevesebb lehetőséget kapott, így rá még esély is lehet. Vida Mátét már a nyáron is szerették volna a Fradi vezetői a csapatban tudni, de végül nem tudták leigazolni, míg Hangya Szilveszter, az esetlegesen távozó Ramirez pótlására lehetne megfelelő alternatíva.

Endrődi Dávid