Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klub-vb: Ronaldo triplával és vb-címmel koronázta meg szezonját a Real – videóval

A Japánban megrendezésre kerülő labdarúgó klubvilágbajnokság döntőjét a Bajnokok Ligája győztes Real Madrid és a japán Kashima Antlers vívta egymással. A mérkőzésen Kassai Viktor is szerephez jutott, a magyar játékvezető volt a tartalék bíró.

real-madrid-forward-karim-benzema-l-ce

Real Madrid – Kashima 2:2, hosszabbítás után 4:2 
Helyszín: Nemzetközi Stadion (Yokohama), Japán  Vezette: Sikazwe
Gólszerzők: Benzema (9.), Ronaldo (58., büntetőből, 98., 104.) ill. Shibasaki (44., 52.)
Sárga lap:
Ramos (55.), Casemiro (100.), Carvajal (102.) ill. Yamamoto (58.), Fabricio Messias (93.)
Kiállítás: 

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (Nacho 108.), Marcelo – Modric (Kovacic 106.), Casemiro, Kroos,  Lucas Vazquez (Isco 81.), Ronaldo (Ronaldo 112.), Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Kashima: Sogahata – Nishi, Ueda, Shoji, Yamamoto – Endo (Ito 103.), Shibasaki, Ogasawara (Fabricio Messias 67.), Nagaki (Agasaki 114.) – Kanazaki, Doi (Suzuki 88.). Vezetőedző: I. Masatada.

A hazai japánok nem illetődtek meg a nagynevű ellenfél ellen és feltolt védekezéssel kezdték meg a mérkőzést. A Real Madrid a mérkőzés elejétől komoly fölényben játszott. A találkozó első komoly lehetőséget a királyi gárda gólra is váltotta, miután Modric lövését óriási bravúrral hárította Sogahata majd a kipattanónál elaludt a hazai védelem és Benzema helyzett a Kashima kapujába. A gól után azonnal válaszolhatott volna a japán együttes Ogasawara távoli lövése éppenhogy a felső léc fölé ment, Navas egyébként rajta volt. A 20. percben ismét Modric volt a főszereplő, de ezúttal lövését blokkolták a japánok. A 24. percben Casemiro durrantott mellé, három perccel később újabb madridi lehetőség adódott, az első gól szerzője Karim Benzema előtt akinek tizenhatosról leadott lövését remek mozdulattal védte Sogahata. A 31. percben Ronaldo is lehetőséghez jutott, azonban szabadrúgása a sorfalat találta telibe. A 38. percben ismét komoly lehetőség adódott a királyi gárda előtt, a mérkőzé egyik legjobbja Luka Modric lövését kellett ismét bravúrral hárítania a Kashima portásának. A japánok nem adták könnyen magukat és hősiesen küzdve a félidő hajrájában óriási meglepetésre egyenlítettek, Shibasaki csapott le a tizenhatoson belül a labdára és Navas kapujának jobb olasóba sarkába lőtt.

kashima-antlers-gaku-shibasaki-celebrates-scoring-their-first-goal-with-team-mates

A madridiak fordulás után elkönnyelműsködték a félidő elejét és erre az 54. percben rá is fizettek, a japánok pedig köszönték szépen és újabb gólt szereztek, Shibasaki második találat szerezte a találkozón miután Navas kapujának bal alsó sarkába lőtt védhetetlenül. Az 58. percben a hazai japánok a tizenhatoson belül buktatták Lucas Vazquez-t ami után a játékvezető büntetőt ítélt a Real javára. A büntetőt Cristiano Ronaldo értékesítette könnyedén, a kapusnak esélye sem volt a hárításra. A gólt követően a japánok megzavarodtak és a Real azonnal helyzetbe került, Ronaldo löketét azonban Sogahata a bal alsóból szedte ki. A szögletet követően Sergio Ramos durrantott jócskán fölé. A királyi gárda növelte a tempót és gyors passzokkal próbálkoztak. Az egyre erősödő Real nyomást a japánok  remekül bírták és hősiesen védekeztek. A két gárda között óriási különbség az eredményen nagyon nem mutatkozott meg, pedig a japánok összértéke mindössze 13 millió euró ami a Real Madrid 17. legértékesebb játékosánál is kevesebb, nevezetesen Asensio egymaga többet ér a maga 15 millió eurójával mint az egésze Kashima Antlers. A harjrába fordulva a 73. percben Benzema lövését sokadszorra is órisái bravúrral hárította Sogahata. Az egyre fáradó japánok a mérkőzés végéhez közeledve sem adták könnyedén magukat, pedig Ronaldonak kétszer is alkalma volt megszerezni a vezetést azonban a kapus ismét a helyén volt és remekül hárított. A végén kis híján jött a hidegzuhany a királyi gárdának, a japánok az utolsó pillanatban óriási lehetőséget hagytak ki pontosabban Navas védett óriásit Fabricio Messias lövésénél. Ezzel pedig óriási meglepetésre hosszabbítás következhetett a találkozón, a kupa történetében harmadik alkalommal.

real-madrid-v-kashima-antlers-fifa-club-world-cup-final

A hosszabbítás 8. percében Benzem remekül ugratta ki Ronaldot aki nem hibázta el ziccerét Sogahata lábai között a kapuba helyezett. A Kashima Antlers azonban nem adta olcsón magát és a 11. percben egy pontrúgást követően Suzuki fejese a felső lécen csattant. A 14. percben a japánok megingását ismét Ronaldo használta ki miután Kroos rosszul eltalált lövése a portugál aranylabdáshoz került aki nem habozott és a kapuba bombázott ezzel pedig mesterhármast szerzett a döntőben is. Ronaldo remek hetet tudhat ezzel maga mögött, miután hétfőn megnyerte negyedszer is az aranylabdát. A sorozat történetében ezzel pedig a Real Madrid lett a legeredményesebb csapat ha az Interkontinentális kupát is figyelembe vesszük, mivel a klubvilágbajnokság elődje az volt, mivel ötödször nyerték meg a sorozatot.

FIFA-Klubvilágbajnokság menetrendje

Negyeddöntők:
2016.12.11. 08:00 Jeonbuk (dél-koreai) – Club America (mexikói): 1-2
2016.12.11. 11:00 Mamelodi (dél-afrikai) – Kashima (japán): 0-2

Elődöntők:
2016.12.14. 11:30 Atletico Nacional (kolumbiai) – Mamelodi/Kashima 0-3
2016.12.15. 11:30 Club America – Real Madrid (spanyol)

Bronzmeccs:
2016.12.18. 07:30 Atletico Nacional – Club America 2:2, büntetőkkel 4:3

Döntő:
2016.12.18. 11:30 Kashima – Real Madrid 2:2, hosszabbítás után: 2:4

https://www.youtube.com/watch?v=EpfVouckdAs

Képek: fifa.com

Ondik G.