Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibrahimovic állatnak érzi magát

Zlatan Ibrahimovic első idényét tölti a ködös Albionban. A 35 éves támadó “idős korára” jutott el oda, hogy kipróbálja magát a világ egyik, ha nem a legfizikálisabb ligájában, a Premier League-ben. A svéd gólvágó ennek ellenére nem vallott kudarcot, fantasztikus őszi szezonon van túl. Most elárulta azt is, mi a titka a remek formának!

skysports-manchester-united-zlatan-ibrahimovic-premier-league_3861875A kiváló formában futballozó Zlatan (fotó: Sky Sports)

A Manchester United csapata sokat nyert Ibrahimoviccsal, hiszen ingyen szerezte meg a színes egyéniségű svédet, aki be is váltja a hozzá fűzött reményeket. Sokan fogadták kétkedve Zlatant, de minden kritikusára alaposan rácáfolt, és korát meghazudtolva 13 gólos a bajnokságban, minden sorozatot figyelembe véve pedig 18 találatnál jár! Egy dolog biztos: szokványos 35 éves futballisták ilyen mutatókat nem produkálnak! A “Vörös Ördögök” újdonsült sztárja a klub hivatalos oldalának beszélt is ennek okairól.

“Nagyon jól érzem magam, úgy gondolom, remek formában vagyok” – mondta Ibra. – “A főnök (Mourinho – a szerk.) egy kiváló programmal látott el engem már a kezdetekkor. Ez egy olyan program, amelynek kialakítása során figyelembe vették az összes fizikai adottságom. Ennek köszönhetően minden meccsen megfelelő módon tudok teljesíteni, készen állok rájuk. A főnöknek lehetek hálás ezért. Egészen máshogy állítjuk össze az edzés – pihenés – meccs kombinációt a számomra, és ezt ő teszi lehetővé.”

Ibrahimovic egészen érdekes hasonlatot is használt.

“Ez az oka annak, hogy ilyen sokáig tudok kitartani. Amikor valakinek olyan teste van, mint amilyen az enyém, az nem egy átlagos test. Hanem olyan, mint egy állaté. Mindig friss vagyok, szóval ezért hasonlítom egy állathoz magam.”

A svéd ugyanakkor a társaknak is elismeréssel adózott a jelenlegi remek formájáért.

“A futball összetett játék. Ha a srácok nyernek, a csapat boldog lesz. Ha én nyerek, a csapat akkor is boldog. Ha pedig a csapat boldog, az azt jelenti, hogy mindannyian boldogok vagyunk” – összegzett a kiválóság.

Ibrahimovicra és csapatára hét közben mindenesetre újabb megmérettetés vár, ugyanis a Ligakupában kell helytállniuk a Hull City ellen.

Szerző: Draskovics Tamás