Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Valencia a világ legkiválóbb jobb bekkje!”

Az ecuadori Antonio Valencia immár 2009 óta az angol rekordbajnok Manchester United kötelékéhez tartozik. Hét és fél esztendő alatt jobb szélső középpályásból jobbhátvéddé avanzsált a 31 éves játékos, és jelenlegi edzője, José Mourinho szerint fantasztikusan teljesít ezen a poszton.

antonio-valenciaAntonio Valencia szüntelenül robotol az MU jobb oldalán (fotó: Dream Team)

Valencia nemrégiben hosszabbította meg szerződését a Manchester Uniteddel, amely 2018-ig a klubhoz köti őt. Ennek kapcsán kérdezték Mourinhót az ecuadoriról az MU TV-n, és a portugál menedzser eképpen nyilatkozott:

“Nem hiszem, hogy a szerződéshosszabbítást egyfajta jutalomként kellene felfogni a jelenlegi jó formájáért… Azért kapott új szerződést, mert úgy gondolom, ő a jelenlegi legkiválóbb jobbhátvéd a világon!”

Antonio Valencia még az előző menedzser, Louis Van Gaal regnálása alatt került egy sorral hátrébb a pályán. Eleinte nehezen szokott bele új szerepkörébe, helyezkedési hibákat vétett, és gyakran az ő helyén kontrázta meg a “Vörös Ördögöket” a mindenkori ellenfél, de szép lassan egyre inkább beletanult a jobb bekk pozícióba, és szakértők szerint mostanra a liga legjobbjai között van. Mourinho ennél tovább ment, szerinte nemzetközi viszonylatban sincs megfelelőbb jobbhátvéd a remek testfelépítésű dél-amerikainál.

“Nincs nála megfelelőbb” – jelentette ki a portugál. – “Szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen jó játékosunk van, aki nem utolsó sorban egy jó ember is!”

Sőt, Mourinho egy évekkel ezelőtti sztorit is felfedett az MU TV-nek.

“Évekkel ezelőtt szerettem volna őt leigazolni a Real Madridhoz. Akkor még középpályásként játszott, de én szerettem volna, ha Madridba jön, és jobb bekket játszik. De a Manchester United okos volt, amiért mindenféle ajánlatot élből elutasított érte. Antonio élete formájában játszik jelenleg, és amit ebben a szezonban művel, az varázslatos!”

Nem is kérdés, hogy Valencia alapembere a Unitednek, hiszen a 2016-2017-es idényben 23 tétmeccsen kapott lehetőséget. Ennek tetejében úgy játszik a jobb szélen már hosszú ideje, hogy a 2015-ben érkező olasz válogatott Matteo Darmian a bal szélre szorult, pedig ő eredetileg jobbhátvéd.

Szerző: Draskovics Tamás