Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyirmóton ikszelt a Paks

A sereghajtó játékoskerete a téli szünetben alaposan átalakult. Szükség is volt a frissítésre lévén hét pontos hátrányban vannak a bent maradó 10.helytől. Ráadásul a Debrecen a Fradival, az MTK a Honvéddal méri össze tudását a mai napon, így egy esetleges botlások következtében feljebb is léphetne a tabellán. Az ellenfele pedig nem más volt, mint a Paks, mely sokszor kemény küzdelemre készteti az ellenfeleit, de azért nem verhetetlen.

247552_paks_gyirmot rangadorangado.hu

Hosszú – hosszú évek után a Simon-ikrek egy csapatban játszanak, ráadásul egyből az első körben mindketten bekerültek a kezdőcsapatban. A Gyirmót télen szerződtetett focistái közül a kapus Nagy Sándor, Kristian Kolcak, Tamás Krisztián, Simon Ádám, Volodymyr Tanchik és Bebeto is bekerült a kezdőcsapatba. A kispadra csak egy új Veres Szilárd ült le, a többiek már jól ismerik a helyi viszonyokat. A Paksnál a két téli igazolás még csak a kispadra sem fért oda. Zachán Péter második meccsére készülhetett az NB I-ben. Az első igazán emlékezetes volt, hiszen a Ferencváros elleni idegenbeli bajnokin kiválóan helyt állt, semlegesítette Böde Dánielt. A “Magyar Tankot”, ma ismét egy tankkal, az ukrán “Tankocskával” nézhetett farkasszemet. Nem ígérkezett könnyűnek a délutáni párharcuk. A Paks a külföldi és a fiatal szabályt is betartotta, hiszen Molnár Péter az egyetlen nem magyar állampolgár játékosa, igaz magyar felmenőkkel rendelkezik így magyarnak számító játékosa. Zachán Péter volt a kiválasztott ifjú, így egy ilyen korú focista volt a pályán a zöld-fehéreknél, de mivel a Gyirmótnál nem kezdett egy sem, így írhatjuk mindkét csapatnál. A hazaiaknál viszont négy külföldit is bevetettek, hiszen Nagy Sándor magyar felmenőkkel rendelkezik így “csak” Bojovic, Kolcak, Tanchik és Bebeto volt légiós. Igaz még az is elképzelhető, hogy az egyikük ősei között magyarokat is találunk, így akár három is lehet a négy, de ezt most nem tartjuk valószínűnek.

A hazaiaktól Bori Gábor és Simon András játszott egykoron a zöld-fehéreknél, míg a paksiaktól Gévay Zsolt, Papp Kristóf játszott egykoron a Gyirmótnál. Az első komolyabb helyzetig a tizenhatodik percig kellett várni, mikor is a korábbi Milan – játékos Tamás Krisztián meghúzta a bal szélt, beadására Vass Patrik érkezett kapásból lőtt, de Molnár Péter szépen védett. A huszonegyedik percben Vernes butaságot követett el, miután egy műesést mutatott be még reklamált is, a bíró megunta s felmutatta a sárga kártyát neki. A harminchetedik percig kellett várnunk az újabb lehetőségig, Bertus kapura csavart szögleténél volt Nagy résen. A 43.percben ismét a korábbi kecskeméti középpályás végzett el egy pontrúgást, de Nagy azt is magabiztosan húzta le. Az első félidő hosszabbításában a szenegáli Bebeto a kapunak háttal állva mellel levett egy badást 14 méterre a kaputól s ollózó mozdulattal kapura tette, Molnár pedig óriási vetődéssel a bal alsó sarokból szögletre mentette. Ezzel le is zárult az első játékrész.

Az első helyzetecske az 56.percben volt a második félidőben, mikor is Tamás szabadrúgását Bojovic csúsztatta kapura, de erő az nem volt sok benne, így a korábban ennél nehezebb feladatok megoldó Molnárnak ez csemege volt. A 62.percben Urbányi változtatott s “Tankocska” helyére behozta a korábban Thaiföldön légióskodó Csiki Norbertet, hátha vele összejöhet az áhított gól. A 73.percben kapusát is le kellett cserélnie Urbányinak, pedig Nagy jól védett, úgyhogy sérülés lehetett a háttérben. Az ukrajnai kapus az előző tavasszal mikor bemutatkozott a Honvédban az NB I-ben, a következő héten megsérült, ezért csak most lehetett meg a második élvonalbeli meccse. Reméljük nem kell újabb egy évet várnia a harmadikért. Csertői Aurél ugyanebben a percben középpályást küldött be csatár helyett, ugyanis Vernes Richárdot Bartha László váltotta. Így a korábban becserélt Hahn János mehetett előre csatárnak, aki akkor Szakály Dénest váltotta. A 78.minutumban támadóbbá vált a Gyirmót, hiszen melyik meccsen, ha nem ezen kell, hogy meglegyen a három pont. A csatár Novák Csanád váltotta a védőként pályán lévő Kolcakot. Így Bebetoval és Simon Andrással együtt már három vérbeli csatár volt a pályán. Igaz, ha azt nézzük, hogy közülük Simon és Novák is ősszel Gyirmóton volt s együtt 0 gólt értek el, hát az előző mondatom meg is lett cáfolva. A 88.percben a magas center fejelt kapura (Novák) s Molnár óriásit védett. A 92.percben Zachán Péter fejelt kapu fölé egy szöglet utáni lehetőséget. A hazaiak tehát hiába támadtak többet, még a végén ők örülhettek az egy pontnak. Ez a pont az ő helyzetükben, majdhogynem semmit sem ér. Pedig az MTK vereségével közelebb férkőzhettek volna a tabellán.

Gyirmót – Paks 0-0 (0-0)
Gól:
Sárglapok: Simon Á. (30.p), Bori (65.p) ill. Vernes (21.p), Gévay (55.p), Báló (67.p)

Gyirmót: Nagy S. (Sebők Zs. 73.p) – Bori, Bojovic, Kolcak (Novák 78.p), Tamás K. – Simon Á., Kiss M. – Vass P., Tanchik (Csiki 62.p) – Simon A., Bebeto vezetőedző: Urbányi István
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Zachán, Báló – Papp K. – Haraszti (Jelena 89.p), Szakály D. (Hahn 59.p), Kecskés T., Bertus – Vernes (Bartha 73.p) vezetőedző: Csertői Aurél

Endrődi Dávid