Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Papírforma New Yorkban, döntetlen Philadephiában – videóval

A New York az MLS 2. fordulójában is győzni tudott, míg a Toronto a Philadelphia otthonában sem tudott nyerni.

IMG_20170312_095020

A fehérmezes New York-i klubnak gólt sem kellett lőnie, mégis megnyerte második meccsét is (forrás: twitter.com/NewYorkRedBulls)

A Colorado Rapids mintha a pályán sem lett volna a tegnap esti, New York Red Bulls otthonában megrendezett meccsen. A metropolisz csapata végül uralta a mezőnyjátékot, és sok-sok helyzetet dolgozott ki, míg a vendégek összesen csak egyszer tudtak eltalálni ellenfelük kapuját. A mérkőzés végeredményét jelentő találat az első félidő végén született meg, ráadásul egy öngól révén dőlt el a bajnoki. A 45. minutumban Eric Miller próbált menteni a hazai betett labda után, de a játékszert becsúszva véletlenül a saját csapata kapujába irányította. Ezzel a győzelmével a Red Bulls továbbra is száz százalékos, míg a Rapids eddig nyeretlen.

New York Red Bulls – Colorado Rapids 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Miller (45. – öngól), ill.

Igencsak fordulatos meccs kerekedett a Philadelphiában, ahol a vendégcsapat a kanadai Toronto FC volt. A meccs 11. percében már meg is született a találkozó első gólja, mellyel a hazai klub került előnybe! Simpson ekkor közelről fejelt a kapuba a kapus mellett, úgy, hogy két védő is volt mellette. A gólszerző első találatát szerezte ezzel a Union játékosaként (1-0). A 34. percben megduplázhatta volna előnyét a philadelphiai együttes, ám a hazaiak javára megítélt büntetőt Bedoya nem tudta gólt váltani. A félidő legvégén viszont újabb tizenegyes jött, ám az már a túloldalon! A ráadás második percében Altidore középre lőtte a labdát, s ezzel jól döntött, hiszen egyenlített ezzel a Toronto, a két klub pedig döntetlennel mehetett a félidei szünidőre (1-1).

A 71. percig kellett várni a meccs újabb góljára. Ekkor Bradley nagyszerű indítását ugyanolyan zseniális gól követte Morrow részéről, ezzel pedig előnybe került a torontói gárda (1-2). Ezzel azonban még nem dőlt el semmi, hiszen két perccel a vendégek vezető gólja után jött az egyenlítés! A 73. minutumban Herbers brilliáns passzát követte Sapong jó kilépése, utóbbi pedig előbb megfektette a hálóőrt, majd az üres kapuba lőtte a labdát (2-2). Ezzel egyben a végeredmény is megszületett, s a két klub két-két döntetlent ért el eddig.

Philadelphia Union – Toronto FC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Simpson (11.), Sapong (73.), ill. Altidore (45+2.), Morrow (71.)

Nagy Dávid