Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Meglepetés! Kiejtette a Monaco a Cityt – videóval

Egy fantasztikus első félidő után szinte már a kezében érezte a Monaco a továbbjutást, majd a második játékrészben feltámadt a City, egyenlített is, amely góllal már ők álltak továbbjutásra, de végül Bakayoko döntött. A Monaco több idegenben lőtt góllal és 6-6-os összesítéssel jutott tovább a legjobb nyolc közé a BL-ben. 

653586120_8661

Forrás: UEFA.com

AS Monaco – Manchester City: 3-1 (2-0)
Helyszín: Stade Louis II, Monaco Vezette: Gianluca Rocchi (olasz)
Gólszerzők:  Mbappe (8.), Fabinho (29.), Bakayoko (77.) ill. Sané (71.)
Sárga lapok: Bakayoko (59.), Germain (89.), Lemar (90+2.)  ill. Sagna (11.), De Bruyne (58.), Sterling (74.)
Kiállítás:  ill. –

Továbbjutott: AS Monaco, több idegenben lőtt góllal (6-6)

AS Monaco: Subasic, Sidibe, Raggi (Almami Toure, 70.), Jemerson, Mendy, Fabinho, Bakayoko, Lemar, Bernardo Silva, Germain (Dirar, 90+1.), Mbappe (Moutinho, 81.). Vezetőedző: Leonardo Jardim

Manchester City: Caballero; Sagna, Stones, Kolarov, Clichy (Iheanacho, 84.), Fernandinho, Sterling, De Bruyne, Silva, Sane; Agüero. Vezetőedző: Pep Guardiola

Bátran kezdtek a hazaiak, letámadtak, és ha labdát szereztek, azonnal megindultak vele. A 7. percben jött is az első nagy helyzete a Monacónak, amikor Mbappe egy az egyben Caballeróba rúgta a labdát, de a 8. percben javította a hibáját, és a Monaco megszerezte a vezetést. Mendy cselezte be magát a védők között a kapu elé, majd próbálkozását még blokkolták, de a kipattanót Bernardo Silva szerezte meg, akinek lövésébe Mbappé beleért, így a labda a kapuba került. A 13. percben Mbappe ismét betalált, de les miatt érvénytelenítették a gólt. A City védekezni kényszerült, és nem igazán tudtak támadásokat építeni. A 18. percben Germain lőtt kapura távolról, ami csak épphogy elszállt a felsőléc felett. A vendégek nem játszottak jól, kapuralövésük sem volt, pedig nagy szükségük lett volna legalább egy gólra, főleg azután, hogy a 29. percben a második találatát is megszerezte a Monaco. Mendy passzolta be laposan a labdát pontosan az érkező Fabinho elé, aki könnyedén lőtt el a kapus mellett a hálóba. A 35. percben egy Monaco szabadrúgás után érkezett veszélyesen a labda a kapu elé, de Caballero még időben ki tudta ütni azt. A játékrész végéig a hazaiak rohamozták az ellenfél kapuját, a félidőt pedig úgy fejezte be a City, hogy egyetlen kapuralövési kísérletük sem volt.

A második játékrészt kicsit jobban kezdte a Manchester City, de nem tudtak igazán közel kerülni a hazai csapat kapujához, az viszont már látszott, hogy szeretnének továbbjutni. Kevesebbet is birtokolta a labdát a Monaco, de ezt nem tudták még kihasználni a vendégek. Az 57. percben eljutott a City is az első helyzetéhez, amikor Sterling akár maga is lőhetett volna a kapura, de végül Agüerónak passzolta le a labdát, amibe így épp bele tudott piszkálni egy védő. Egyre veszélyesebbé vált a vendég csapat, a 62. percben Sané indult be a szélen, majd Agüerónak passzolt, aki hiába állt szemben a kapuval, nagyon rosszul találta el a labdát. A 65. percben óriásit védett Subasic, miután David Silva tökéletes passza után Agüero lőhetett. A 68. percben az argentin ismét nagy helyzetet hagyott ki, de még így is egyre közelebb álltak az angolok ahhoz, hogy szépítsenek. Aztán a 71. percben jött is a Manchester City gólja. Sterling lövését még védte Subasic, de nem volt szerencséje, hiszen a labda épp Sané elé pattant, aki a felsőléc alá lőtte azt. Nem tartott viszont túl sokáig a Guardioláék öröme, hiszen a 77. percben érkezett a harmadik Monaco gól, szinte a semmiből. Bakayoko érkezett remekül Thomas Lemar beadására egy szabadrúgást követően az ötösön belül, majd a kapuba fejelt. Ez a találat egy kicsit megfogta a Cityt, már nem játszottak olyan erővel, mint előtte. A 93. percben még volt egy szabadrúgásuk elég jó helyről, de ez sem mentette meg az angolokat, akik így kiestek a Bajnokok Ligája sorozatából.