Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juve már megnyert egy párharcot a Barca ellen 2001-ben

Annak ellenére, hogy még messze van a Bajnokok Ligájának a következő fordulója, a sportmédia nem nagyon tud elszakadni tőle. Miért is tenné, hiszen döntővel felérő párosítások jöttek létre. Köztük az egyik a Juventus – Barcelona meccse. A párharcnak sok pikantériája lesz és van is, hiszen ők már két éve találkoztak a fináléban, amit a Juve elvesztett. Ám most kiderült, hogy egy nagy csatát már behúzott az olasz gárda a katalánok kárára..

1xn6tkqmykkgi1p67gcrm4i4ph

Még 2001-ben. Most vélhetően gondolkodóba esünk (jómagam is azt tettem, mikor először olvastam a hírt), hogy mikor csaptak ők össze, milyen torna keretein belül? Abban az évben igazából nem találkoztak sehol, kivéve egy helyet. A piacot, vagyis az átigazolási piacon futottak egymásba a klubok képviselői egy olyan “standnál”, ahol kapust akartak venni. Azt hiszem innentől már kézenfekvő a dolog.

A két csapat bizony összemérte az erejét Gianluigi Buffon leigazolása kapcsán. Ezt maga az ikonikus kapus ügynöke mondta nem is olyan régen a TuttoJuve nevű oldalnak. (Magam sem olvasom)

Silvano Martina (az említett játékosmenedzser) elmondta, hogy bizony egy hajszál választotta el “Gigi”-t attól, hogy a katalánokhoz igazoljon. A történetet tudjuk ugyan, hogy aztán a Parma a Juve ajánlatát fogadta el, de nagyon jó kis fűszerezése lehet ez a történet a párharcnak:

Igen, nagyon közel volt a megállapodás.” – kezdte az ügynök

“Már volt egy megegyezés a Parma és a Barcelona között, de ő mégis a Juventust választotta.”

Ki tudja milyen karrierje lehetett volna a gránátvörös-kékeknél és most már furcsa is belegondolni. Esetleg a Barca is adott volna ilyen hosszú karriert a világbajnoknak, mint amit a Juve biztosított neki? Hiszen “SuperGigi” éppen az előző fordulóban, a Sampdoria ellen döntötte meg azt a rekordot, amit eddig Boniperti tartott a klubnál. Több mint 39.681 percet töltött a gárda mezében a pályán. Elképesztő.

Szerző: Borbély Szabolcs