Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pérez: “Benzema – Mbappé csatárduó? Természetesen lehetséges.”

A spanyol élvonalbeli Real Madrid francia vezetőedzője, Zinedine Zidane nemrégiben felfedte a titkot, miszerint a királyi gárda annak idején megpróbálta elcsábítani az akkor még ifjúsági játékosként futballozó Kylian Mbappét, ám végül a Monaco ajánlatát fogadta el a csatár (avagy a szülei). Most ismét Mbappé volt a téma, ismét a Real Madrid háza táján emlegette valaki. Nem is akárki…

02100Mbappé francia szerelésben (fotó: L’Équipe)

A mindössze 18 esztendős francia támadóról a Real Madrid első embere, Florentino Pérez ejtett szót, méghozzá a Radio Montecarlo élő adásában. A blancók elnöke klubja jelenlegi csatárával, Karim Benzemával összefüggésben emlegette Mbappét.

“Benzema – Mbappé csatárduó? Miért ne? Természetesen lehetséges” – mondta Pérez. – “Ám olyan szakaszában vagyunk a szezonnak, amelyben nem szeretnék beszélni erről.”

Kylian Mbappé elképesztő szezont fut, alig nagykorú, ám 32 mérkőzésen 19 gólt szerzett idén minden sorozatot figyelembe véve, amely elképesztő adat. Nem csoda, hogy a hihetetlen teljesítmény válogatott meghívót ért a zöldfülű francia számára.
Pérez mindenesetre nem állt meg Mbappénél, bővebben szót ejtett Karim Benzemáról, a madridiak szintén francia támadójáról.

“Karim Zidane és Ronaldo pozitív tulajdonságainak keveréke” – jelentette ki az elnök, nem fukarkodva a dicsérő szavakkal. – “Ő a világ legjobb kilencese. Biztos vagyok benne, hogy maradni fog. Akár egész hátralévő karrierjére a klubhoz kötném őt. Nagyon boldog vagyok, amiért a csapatnál van, és elégedett vagyok a példaértékű viselkedésével.”

Benzemáról gyakorlatilag hetente röppennek fel egymásnak ellentmondó hírek, melyek egyike a 29 éves támadó nyári távozását, másika a spanyol rekordbajnoknál maradását taglalja. Florentino Pérez szívhez szóló nyilatkozata után mindenesetre esélyesebbnek tűnik, hogy az idén 16 találatot jegyző csatár továbbra is a királyi gárda kötelékéhez tartozik majd.

Szerző: Draskovics Tamás