Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: USA kiütéssel nyert hazai pályán! – videóval

Az Amerikai Egyesült Államok válogatottja sorsdöntő összecsapáson nyert magyar idő szerint ma hajnalban Hondurast vendégül látva a CONCACAF zónadöntőjében. Dempsey mesterhármassal tért vissza, többek között pedig Pulisic is betalált – USA nagyon simán nyert! Mexikó ezt megelőzően Costa Ricát verte, Trinidad és Tobago válogatottja pedig Panamát győzte le.

IMG_20170325_091617

USA lehengerlő sikerének egyik főszereplője a triplázva visszatérő Dempsey volt! (forrás: twitter.com/MLS)

USA labdarúgó válogatottja pont nélkül várta a Honduras elleni, hazai pályán megrendezésre kerülő sorsdöntő meccset a CONCACAF vb-selejtező zónadöntőjében. A hazaiak nem teketóriáztak sokat, ugyanis már az 5. percben előnybe kerültek! Ekkor Altidore és Pulisic összjátéka végén utóbbi lőtt kapura, ám a hálóőr védett, a kipattanót viszont Lletget püfölte be – ez volt az első gólja a válogatottban (1-0). A 27. percben megduplázta előnyét USA! Ekkor a csapatkapitány, vagyis Bradley talált be, aki távolról vette be a hondurasi kaput (2-0). Ezzel még nem fejeződött be az első félidei gólgyártás a hazaiak részéről, ugyanis a nagy visszatérő Clint Dempsey is beköszönt még a szünet előtt! Dempsey zseniálisan pókhálózta ki a bal felső sarkot miután mellel levette Pulisic zseniális emelését​, és megküzdött védőjével a 32. percben (3-0)!

A fordulást követően csupán egy percnek kellett eltelnie, és USA ismét gólt szerzett! A 46. minutumban az ifjú Pulisic lőtte be a labdát, miután azt Altidore pördítette elé. Ezzel a Dortmund játékosa lett a CONCACAF-zóna legfiatalabb gólszerzője a vb-selejtezők történetében (4-0). Három perc telt el csupán ezután, és jött az újabb hazai találat! A 49. percben Dempsey másodjára is bevette Honduras kapuját – az amerikai klasszis Pulisic passza után kerülte meg a kapust, majd lőtt az üres kapuba (5-0). Az 54. percben Dempsey mesterhármast ért el, ugyanis távolról szerzett zseniális góljával módosult az eredmény (6-0)! Végül ez lett a meccs utolsó gólja is, USA az utolsó helyről a negyedikre lépett előre, azaz jelenleg pótselejtezős helyen áll, és innen várja a Panama elleni, jövő heti folytatást a Bruce Arena által irányított nemzeti csapat.

Amerikai Egyesült Államok – Honduras 6-0 (3-0)
Helyszín: San José, Avaya Stadion
Gólszerzők: Lletget (5.), Bradley (27.), Dempsey (32., 49., 54.), Pulisic (46.), ill.

A hajnali meccsek során USA találkozóját megelőzően Mexikó az éllovas Costa Ricát fogadta. Az első félidőben nem játszott alárendelt szerepet a vendég válogatott, mégis, a szünetig eldőlt a találkozó sorsa! A mexikói nemzeti csapat már a 7. percben előnybe került Chicharito révén (1-0), majd a hazaiak góljainak számát a 45. percben Araujo duplázta meg (2-0).

A fordulást követően nagy mezőnyfölényben játszott Mexikó, azonban csak egy kapura tartó lövést hozott a második félidő, azt pedig hazai részről, viszont ebből már nem született gól. Mexikó így a folytatást az élről várja, most legyőzött ellenfele pedig jelenleg a második.

Mexikó – Costa Rica 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Chicharito (7.), Araujo (45.), ill.

Trinidad és Tobago válogatottja Panamát látta vendégül a hajnali órák első meccsén. A hazai együttes a 37. percben döntötte el a találkozó sorsát Molino góljával (1-0)! Az első játékrészben minden téren jobbak voltak a hazaiak, a második félidő inkább volt kiegyenlített, de Panama nem tudott betalálni. Sikerével az ötödik helyre jött fel a hatcsapatos mezőnyben a trinidadi válogatott.

Trinidad és Tobago – Panama 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Molino (37.), ill.

A CONCACAF-zónadöntő állása 3 forduló után

IMG_20170325_091246

Nagy Dávid