Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Fél lábbal a négy között a Mezőkövesd

A válogatott szünetet követően folytatódott a kupasorozat, és kedd estére egyetlen találkozó jutott.

mezU629

A válogatott elmúlt hete felemásra sikeredett, ha a korosztályos nemzeti együtteseket is ide vesszük, a nagyok távol kerültek az oroszországi világbajnokságtól, az U-19-esek lemaradtak a kontinensviadalról, míg a legfiatalabbak kvalifikálták magukat az Eb-re. Így fókuszálhatunk ismét a honi porondra, ahol a Magyar Kupa küzdelmekkel folytatódik a futballtavasz. Az első, keddi összecsapáson a Mezőkövesd tulajdonképpen egy félidő alatt eldöntötte a Szolnok elleni párharcot, hiszen alig fél óra alatt hármat vágtak Szivics Tomiszlav tanítványai, de a Szolnok idegenbeli gólja még megváltoztathat mindent.

Gyorsan elkezdte a Kövesd, hiszen már a második percben bevették a szolnoki kaput a borsodiak, igaz ehhez kellett Kenderes rossz megoldása is. A folytatás sem a Szolnok szája íze szerint alakult, ugyanis a sárga-kékek olyan nyomás alá helyezték a jászsági együttest, amelyet mindössze a huszonhatodik percig bírtak. Ekkor Vági tizenhétről bombázott védhetetlenül a hálóba. Előtte három ízben is bravúrral kellett védenie a vendégek portásának. Sőt, hogy még nehezebb helyzetbe kerüljön a Szolnok, Veselinovic félóra elteltével már háromra növelte a különbséget. S ha jobban használja ki helyzeteit Szivics csapata, már a szünetre eldönthette volna a továbbjutást, lévén Molnár Gábor lövése, és Kink fejese is alig-alig tévesztett célt. A szépítés azonban összejött a látogatóknak, miután a ráadás perceiben Tóth László ziccerben nem hibázott.

Egy ijesztő sérülést is láthattak, akik követték a találkozót: A negyvenedik percben a házigazdák védője, Vági András és a szolnoki Olasz Dénes ütközött, az utóbbi olyan szerencsétlenül járt, hogy mentővel kellett kórházba szállítani. A támadó eszméletét vesztette az esetnél, majd később a mentőben percekig ápolták, első diagnózis szerint orrtörést szenvedett, de további vizsgálatok várnak a csatárra.

A második félidőre nagyobb elánnal futott ki a Szolnok, amelyben Tóth rögtön az elején munkát adott Tujvelnek, de egyre kiegyenlítettebb lett az összecsapás. Minek következtében kevesebb helyzetet láthattunk. A hajrában ismét megélénkült a hazaiak játéka, Sós ugyanis jól szállt be, mégis a Szolnoké lehetett volna a slusszpoén: a nyolcvanhatodik percben kezezést reklamáltak, Németh sporttárs továbbot intett, hogy aztán három perccel később már ne legyen ilyen nagyvonalú. A megítélt tizenegyest Pintér végezte el, de olyan pocsékul, hogy Tujvel könnyedén fogta azt. Ezzel pedig nagyon valószínű, hogy Szivics együttese lesz az egyik, aki a legjobb négy között folytatja.

Mezőkövesd – Szolnok 3-1 (3-1)
G.: Kenderes (2., öngól), Vági (26.), Veselinovic (30.) ill.: Tóth L. (45+1.)

A további program:
március 29., szerda
16.00: Budafok (NB III)–Sopron (NB II) 
19.00: Ferencváros–DVTK 
20.00: Újpest–Vasas (Tv: M4 Sport)

Gavalovits Sándor